resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4534
    açıklamalarıyla yangın yerine dönen ortalığı büyük ölçüde dindirmiştir. beni en çok etkileyen nokta kulübün geleceği için sergilediği kararlılık oldu. kendi cümleleriyle;

    "ben şunu rahatlıkla yaparım;(bugün galatasaray dünya'nın en itibarlı kulüplerinden) yazarım çekleri mayıs sonrasına, gelecek yıla(faiz farkını da ekleyerek) hepsini alırım. sonra da hadi eyvallah der giderim. var mı bana engel olacak bir güç? yok. ama beni gebertseniz ben bunu yapmam. ben galatasaray'ın geleceğini karartmam. şahsım kurtulsun, üç tane alkış alayım, aferin başkan mustafa cengiz dedirtmem. bana istedikleri kadar beceriksiz desinler. (evet) ben beceriksizim bu konuda. ben galatasaray'ın geleceğini karartmam. bunu benden beklemeyin. "

    o kadar baskıya rağmen, kulübün geleceğini düşünerek hasta haliyle dik durduğu için şükranlarımı sunuyorum. her babayiğidin katlanabileceği bir baskı değil bu.

    hadi baskıyı bir kenara bırakalım. bu adam mayıs ayında ffp anlaşmasından çıkmış, ekonomik anlamda önünü görebilen, tertemiz bir galatasaray bıraktığında kim bunun farkında olacak? bir avuç taraftar dışında hiç kimse.

    yeni yönetim on numara transferler yaptığında ne denecek? "mustafa cengiz beceriksizdi, bakın bu adamlar nasıl çatır çatır transfer yapıyor." kaç kişi bunda mustafa cengiz'in de payı var diyecek sanıyorsunuz? bakın bu adam beceriksiz denmesini, yıllar sonra bile kötü bir başkan olarak hatırlanmayı göze almış galatasaray için. dediği gibi yazsa çekleri gelecek yıla, yapsa bütün istenen transferleri bu adam göklere çıkarılacak. "büyük başkan" diye yalanmaktan sırılsıklam olacak.

    kimin ne dediğini umursamadan, hatta ebediyen beceriksiz olarak anılacağını bile bile bu kararlılığı sergileyebilmek, müthiş saygı gösterilmesi gereken bir duruş. üstelik bir taraftan yaşam mücadelesi veriyor.

    sağlığı el vermediği sürece aday olmaması kendisi için en iyisi olacaktır. sağlığından bağımsız düşünülürse tekrar başkan olmasını isterim. bu kadar cefayı çektikten sonra sefasını sürmeyi de hak ediyor mustafa cengiz. en azından bir transfer dönemi yaşamasını isterdim.

    bende hep çok özel bir yeri olacak başkanın. allah sevdikleriyle beraber uzun ömürler versin.

    (bkz: 14 ocak 2021 mustafa cengiz basın açıklaması)
App Store'dan indirin Google Play'den alın