resim
Ömer Faruk Beyaz
Takım:Hatayspor
Mevki:On Numara
Yaş:20
Boy:1.71
Uyruk:Türkiye
  • 66
    salzburg'da müthiş bir sezon geçiren mergim berisha 98 doğumlu. salzburg altyapısına geldiğinden itibaren kiralıyorlar ama oynatıyorlar. 20 yaşını bitirdiğinde 70 civarı profesyonel maçı var. bizim atalay'ın 16 maçı var 20 yaşı bitti. keza yunus 30 civarı.

    üst seviye oynayan takımlarda genç oyuncunun oynaması kolay değildir. o seviyede pratiği olmayan topçu hata yapabilir, bu da rekabet içindeki takımı yakacağı gibi oyuncu üzerinde de baskı yaratır. herkes ozan kabak gibi birden oynayamaz.

    avrupa'da takımlar bu sorunu çözmek için erken yaşlarda maç oynatarak oyuncuyu geliştirirler. bu oyuncular yeteneklerinin çok fazla geldiği ve diğer defolarını törpülediği bu liglerde oynayarak yavaş yavaş hazırlanmaya başlarlar. gerekli kademeleri atlayabilirlerse de a takıma geri dönerler.

    son dönemim yükselen liglerinden avusturya takımı lask linz eskişehir'den metehan altunbaş'ı aldı ve hemen 3. lige kiraladı. atalay, metehan'ın yaşındayken uluslararı topçu olacak denilen bir oyuncuydu. 20 yaşında 2. ligde yeni oynamaya başladı. metehan o kadar parlak değil ama kariyer gelişimi daha sağlıklı olacak. 20 yaşına geldiğinde avusturya 1. liginde oynayacak en azından.

    ömer faruk'un durumu da böyle biraz. 5 yıllık kontrata değil oynamaya ihtiyacı var. fenerbahçe'den kontrat alan yiğithan güveli nerede bilenimiz azdır. aynı yaştaki merih'in durumu ise malum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın