resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4440
    diğer bütün konulardan bağımsız aldıkları, kiraladıkları ve satamadıkları ile başarısız bir yönetim süreci geçiren başkan.
    2017 sonunda başa geldikleri, ffp anlaşması biten ve o sene net 24 milyon € bütçe harcayan, bafetimbi gomis, sofiane feghouli, younes belhanda, mariano ferreira filho, fernando francisco reges, papa alioune ndiaye, maicon pereira roque gibi ligimiz için yeterli ve üst düzey oyunculara sahip olan bir kadroya başkanlık etmeye başladı. geldiklerinde ilk iş ndiaye'yi 16 milyon €'ya satmak oldu. ilk yanlışlar da burada başladı. kadroya takviye yapmadan sadece 700 bin € kiralama bedeli ödeyerek yuto nagatomo'yu aldılar. takım şampiyon olduktan sonra uefa ile masaya oturuldu ve ffp anlaşması yapıldı.

    2018-19 sezonun başında gomis-cavanda ve carole satışlarından 9 milyon €'dan biraz fazla gelir elde ettiler. aldığında kadar sat kuralından dolayı iş burada tıkanmaya başladı. yuto'yu kadroya katmak için 2,5 milyon, emre akbaba içinse 4 milyon € harcadılar. kiralık olarak geri dönen ndiaye, yine kiralık henry onyekuru ve son gün ömer bayram transferine de 2 milyon € harcayarak ellerindeki bütçeyi tamamlamış oldular ve takımı forvetsiz bir şekilde lige ve şampiyonlar ligine başlattılar. burada emre akbaba maalesef büyük bir kazık oldu. sözleşmesi bir sene sonra bitecek adam için bütçenin yarısını harcadılar. ayrıca yuto'yu bir önceki sene ortasında bonservis ile almadıkları için ffp anlaşmasın bütçesinin hatırı sayılır bir kısmını da bu transfer için tükettiler.

    18-19 devre arasına takım bir şekilde yarıştan kopmayarak devam etti. cl ise kolay bir grup olmasına rağmen hüsran oldu ve 3. olduk. bu eksik kadronun kazananı ise ozan kabak olmuştu. 19 yaşına basmadan avrupa takımlarının ilgisini çekmişti bile. devre arası transfer sezonu başladığında 5 ocak'ta garry mendes rodrigues, 17 ocak'ta ise ozan kabak satıldı. iki satıştan toplam gs'nin kazancı 20 milyon € idi.

    15 ocak 2019 günü 4 milyon € bedel ile marcos do nascimento teixeira, transferin son günü ise 13 miyon € bedel ile mbaye diagne, 3 milyon € kiralama, 5 milyon € zorunlu satın alma bedeli ise christian luyindama nekadio kadroya katıldı. devre arası transfer döneminde yaklaşık 15 gün boyunca 16 milyon € bütçeyi kullanamayan mustafa cengiz yönetimi, bütün parayı adeta cagne arkadaşımıza harcamıştı, luyindama'nın bonservis bedelinin tamamını bile ödeyememişti. bu durum gelecek sezona eksi ile başlama sorununu getirecekti.

    19-20 sezonuna yine şampiyon olarak başladılar. ama transfer bütçesi yine eksi durumdaydı. fernando'nun gidişi ile luyindama'dan doğan eksiyi kapattı ve oyuncuların yıllık ücretleri karşılığında kiralama bedeli alarak ffp'yi aşmaya çalıştı. takıma 19-20 sezonunda sene başı ve ortası toplam 7 oyuncu kiraladılar bu yüzden. üstüne bir de bonservis ödemeden yüksek maliyetli radamel falcao garcia kazığnı aldılar. çünkü bütçe oluşturamıyorlardı. bu zamana kadar satılan oyuncuların hepsi kendileri gelmeden önce alının oyunculardı. transfer konusunda alırken kazık yedikleri için satmaları imkansıza yakınsıyordu.

    bildiğiniz üzere takım geçen sene şampiyon olamadı ve bu sene başladı. bir yönetim klasiği olarak yine bütçe oluşturamadılar. maicon'un satışından gelen 1,4 milyon €'yu sadece etebo denen arkadaşın kiralama parasına gömdüler. son gün alex telles
    transferinden gelen 800 bin € bugün halen transfer bütçemizde duruyor olmalı.
    toparlayacak olursak ilk sezon sattıkları ndiaye parası ile harcama yapmamaları, durmadan oyuncu kiralayarak bütçeyi zorlamaları, gomis sonrası takıma forvet bulamamaları, marcao ve luyindama hariç aldıkları her oyuncuda kazık yemeleri ile takımı ve kulübü kötü yönettiği kesinleşmiş bir kişidir kendisi.

    edit : bugün 13 milyon € bonservis harcadığı cagne, fb ya da ts'de olsaydı her iki takımda çoktan o paranın üstüne bu adamı çin ya da arap yarımadasına okutmuştu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın