resim
İrfan Can Kahveci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 888
    kendisinin bize takas yoluyla transferi felaket senaryolara yol açabilir.

    öncelikle christian luyindama'lı takas formülünü düşünelim;

    1- luyindama ve irfan can yaklaşık aynı değere sahip futbolcular. hatta luyindama'nın avrupa satışı daha yüksek fiyattan olacaktır, yani luyindama önde.

    2- oyuncuların 2'si de galatasaraybaşakşehir'e tartışmasız bir şekilde tercih eder, hatta irfan kulübünde çok mutsuz ve galatasaray'a gelmek istiyor.

    3- son olarak galatasaray'ın iç bölgesi de stoper bölgesi de nicelik açısından eh işte durumdayken başakşehir'in stoper bölgesi adeta kan ağlıyor. adamlar bize sadece nitelik olarak (o da nispeten) eksik olduğumuz bir bölgede oyuncu yollayacakken biz adamlara hem nicelik hem de nitelik olarak felaket durumda oldukları bir bölgede oyuncu vereceğiz, yani adamlara can suyu olacağız.

    bu şartlar altında luyindama için en az irfan + 7 milyon euro ya da irfan + visca istemeliyiz. peki başakşehir bunu verir mi/verebilir mi ? tabii ki mümkün değil. o zaman bu transfer olacak iş değil kimse kusura bakmasın.

    şimdi de mbaye diagne'li takas formülünü düşünelim; yukarıdaki 3 maddenin ilki olmasa da 2. maddenin tamamen geçerli oluşu takas senaryosunun kafa kafaya olmasına yeter gerekçedir.

    ama kafa kafaya takas da bizim için zor. çünkü harcayacak paramız ffp'den dolayı yok, ver diagne'yi al irfan'ı yaparsak 1 değil 2 forvet transferi gerekecek (şu an bile 1 transfer gerekiyor). bu senaryo da mümkün değil gerçekleşmeyeceği için diagne=irfan yapmamız da salaklık olur. bu şartlar altında diagne için en az irfan + para ya da irfan + crivelli istemeliyiz. başakşehir bunu verir mi/verebilir mi ? tabii ki mümkün değil. o zaman bu transfer de olacak iş değil kimse kusura bakmasın.

    toparlayacak olur isek irfan sevdasından bir an önce vazgeçip diğer alternatiflere yönelmemiz şart.

    irfan'ı ya 0+7 şeklinde parayı yazın vereceğimiz bir senaryoda, ya da diagne ile kafa kafaya takas ettiğimiz ama luyindama'yı 10-15 milyon euro arası bir paraya gönderdiğimiz bir senaryoda almalıyız ki bence bu 2 senaryo da gerçekleşmeyecek.

    bence adı geçen emmanuel toku (ki hem twitter'da bazı duyumcular, hem de sevgili alakazam kendisine teklif yaptığımızı söylüyor) irfan'a alternatif bir isim ve ona yaptığımız teklif irfan'dan şimdilik vazgeçebileceğimizi gösteriyor.

    https://twitter.com/.../1348529758947188738

    1 milyon euro'ya toku, bize kaybettireceği kesin olan takas senaryolarından 10 kat daha iyi bir hamle olur.

    umarım fatih hoca da irfan isteğinden en azından şimdilik vazgeçmiştir yahut vazgeçecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın