resim
Kazuyoshi Miura
Takım:Atletico Suzuka
Mevki:Santrfor
Yaş:57
Boy:1.77
Uyruk:Japonya
  • 12
    tsubasa'ya ilham kaynağı olan 54 yaşındaki futbolcu. sözleşmesini 1 yıl daha uzatmıştır.

    --- alıntı ---
    gerçek #tsubasa: kazuyoshi ''kazu'' miura'nın hikayesi:

    1967 yılında dünyaya gelen japon futbolcu miura, shizuoa'daki gakuen isimli okulundan 15 yaşında ayrıldı. asyalı gencin tek bir isteği vardı: brezilya'ya ayak basarak tek hayali olan futbolcu olmayı başarabilmek.

    sao paulo'daki atletico juventus takımı ile genç sözleşme imzalayan kazu, bir yıl sonra santos ile profesyonel sözleşme imzaladı. en büyük hayalini gerçekleştiren tsubasa, 1990 yılında ülkesine dönmeden önce, palmeiras ve coritiba da dahil beş farklı takımın formasını daha giydi.

    japonya'ya döndüğünde genç bir çocuk ve sıradan bir vatandaştan daha fazlası olan kazuyoshi miura, yomiuri fc takımının formasını giydi. daha sonra verdy kawasaki'ye dönüşen ekip için ter döken kazu, iki farklı isim altındaki aynı takım için 8 senede 6 kupa kazandı.

    japonya'nı profesyonel futbol ligi olan j league'in ilk sezonunda yılın oyuncusu seçilen kazuyoshi miura, 1994-95 sezonunda ise genoa'ya kiralanarak italya'da forma giyen ilk japon futbolcu olarak tarihe geçti.

    italyan futbolunun en köklü kulüplerinden biri olan genoa'da bir sezonda 21 maça çıkan ve bu karşılaşmalarda sadece 1 gol kaydedebilen miura (tsubasa), o tek golü de genoa'nın ezeli rakibi sampdoria'ya atınca futbol kariyerine ilginç bir anekdot daha ekledi.

    attığı gol o kadar özeldi ki bugün bile genoa sokaklarınsa 'kral kazu' dediğinizde size o golü anlatacak birileri çıkar. belki de çıktığı ben önemli maç, genoa derbisi ya da italyancası'yla 'derby della lanterna (deniz feneri derbisi)' olarak anılan sampdoria'ya karşı olandı.

    2-2 giden maça damgasını vuran kazu, maçın son bölümünde attığı golle genoa'yı sampdoria karşısında 3-2 öne geçirirken; sampdoria'nın italya millî takımı'nın da kalesini koruyan kalecisi walter zenga'yı çıldırtıyordu.

    'derby della lanterna da geriye düşen golu yiyen zenga çılgına dönmüş, golden sonra rakibini yumrulamış, kırmızı kartı yiyerek sahayı terk etmişti!

    kazu'nun harika şutu ise, genoa'yı bir kez daha şehrin kralı yapıyordu.

    italya macerasının ardından, tekrar ülkesine dönen tsubasa (kazuyoshi miura), tokyo verdy ile anlaştı.

    1996 yılına damgasını vuran king kazu; çıktığı 27 lig maçında 23 gol atarak, japonya futbol ligi j-lig'in gol kralı oldu. taç

    kazu'yla tekrar yükselişe geçen tokyo verdy, japonya'nın en eski ve en prestijli organizasyonu olan imparatorluk kupası kazandı.

    1996'da oynadığı 12 millî maçta attığı gol sayısı 6 olarak kayıtlara geçerken sonraki yıl, yani 1997'de millî takımlar düzeyindeki en başarılı dönemini yaşadı.

    büyük çoğunluğu 1998 dünya kupası eleme maçları olan 19 maçta 18 gol atarak inanılmazı başardı.

    1996 yılında çıktığı 35 maçta 30 gol atan kral kazu, adeta genoa'da sessiz sedasız geçen günlerin acısını çıkarıyordu.

    1998 dünya kupası eleme maçlarında neredeyse her maç gol atan kazuyoshi miura, japonya'yı elemelerde final grubuna taşıdı. final grubunda da boş durmayan kazu sayesinde japonya, grubu güney kore'nin ardından ikinci sırada tamamladı.

    malezya'nın johor bahru şehrindeki larkin stadı'ndaki ispanyol hakem manuel diaz vega'nın yönettiği play-off maçında iran'ı uzatmada 3-2 geçen japonya, tarih yazarak ilk defa dünya kupası'na katılmaya hak kazandı. bu performansı, kazu'ya tekrar avrupa bileti aldırıyordu.

    performansı, kazu'ya tekrar avrupa bileti aldırıyordu. hırvatistan'ın dinamo zagreb takımına transfer olan kazu, 1998-1999 sezonununda 12 maça çıktı ama gol atamadı. o sezon zagreb, hırvatistan şampiyonu olurken; kazu, takımının şampiyonluğuna yaptığı asistlerle katkı sağladı.

    yurtdışına uyum sağlamak zorluk yaşan japon yıldız ingiltere'de afc bournemouth takımıyla antrenmana çıkarken ülkesine dönmeye karar verdi. bu tarihten 2005'e kadar kyoto purple sanga ve vissel kobe formalarını terleten golcü oyuncu, 178 maçta 53 gol kaydetti.

    kyoto'ya transfer olmadan önce milli takım formasından emekli olduğu açıklayan miura, 1990-2000 yılları arasında giydiği ulusal forma adına 89 maçta 55 gol kaydederek, ulaşılması zor bir işi daha başarmıştı.

    2005'te yokohama f.c. ile imzaladığı sözleşmeyle bugüne kadar geldi. arada 2005'te okyanusya kulüpler şampiyonası ve avustralya ligi'nde golcüsü kalmayan sidney f.c.'ye kiralandı. yokohoma'nın ihtiyacı olmadığı dönemde, üç yıl kadar bir süre japon futsal ligi'nde oynadı.

    futboldan bir türlü kopamayan kral kazu, 46 yaşında iki gol atarak japonya'nın gol atan en yaşlı futbolcusu olarak tarihe geçti. (rekoru geliştirmiş olması mümkün.)

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...604017769897985?s=20

    edit: ekleme.

    not: kendisinin son 4-5 entrysine bakılırsa her sene 11 ocak civarı hortlayan tek entrylik bir başlığa sahiptir. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın