resim
Youssouf Ndayishimiye
Takım:OGC Nizza
Mevki:Ön Libero
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Burundi
  • 79
    öncelikle 2017 yazına gidelim. oyuncuyu alt yapımızda denenmiş ama beğenilmemiş. ben şaşırmadım. birincisi oyuncu geçen 4 yıllık süreçte ciddi bir gelişim gösterdi. ikincisi ise igor tudor'un o yaz alt yapımızdaki en potansiyelli oyuncu olan ozan muhammed kabak için yönetime bundan olmaz, takasta kullanabilirsiniz diye rapor verdiğini okumuştuk.

    youssouf fiziksel oyunu iyi oynayabilen, bir çok mevkide verimli olabilen bir oyuncu. biraz düz oynar, oyun vizyonu düşük. ama gelişime oldukça açık aynı zamanda. youssouf ile taylan'ı yedekleyebilirsiniz. taylan ile beraber oynatabilirsiniz. mücadeleci 8 olarak oynatabilirsiniz. linnes cezalı, şener aksıyor sağ beke çekebilirsiniz. dahası üçlüye döndüğünüzde ya da oyun içinde sıkıştığınızda stopere bile çekebilirsiniz. çok yönlü olması ve fiziksel oyunu iyi oynaması bizim için bir artı. çünkü elimizde bu tarz joker adam pek yok. fiziksel oyunu iyi oynayabilen çok az var zaten. youssouf gelişimini sürdürürse ileride paraya çevirebileceğimiz bir oyuncu aynı zamanda. malatyadaki seviyesini yansıtsa gelişim göstermese yine iyi bir joker olarak uzun süre kadromuzda kalabilir. biraz atiba'nın gençliğine benzetiyorum oyun tarzını ve çok yönlülüğünü. atiba da gençliğinde bir çok mevkide oynayabiliyordu. geldiğinde oyuncu sekidika sendromuna da yakalanabilir. yakalanmayacağını kimse garanti edemez. sıçrama transferlerinde bu risk her zaman vardır.

    yurt dışı mevzusuna gelirsek yeni bir mevzu değil. oyuncu uzun zamandır bazı avrupalı takımların takibinde. masaya sonradan oturan takım biziz. bize fiyat yükseltmek için avrupa'dan talipler var diye yalan söylemiyorlar yani. ama 3 milyon euro bizim için biraz yüksek bir rakam. ancak sanırım avrupa'lı taliplerine daha yüksek fiyat çekmiş malatya.

    bu arada milli takımda bayağı 10 numara oynayıp frikik falan atmış. https://www.youtube.com/watch?v=eN4MXVM-PEM
App Store'dan indirin Google Play'den alın