• 5
    dünya futbolu için aynı mevkinin farklı roldeki efsane oyuncuları. bana kalırsa bu versus modern futbol ile benim neslimin çocukluğunda sevdiği o futbolun karşılaştırması.

    bana kalırsa wesley sneijder klasik on numaraların son örneklerinden birisiydi ve şutör özelliği önplandaydı. bunun yanı sıra pas kalitesi de çok iyiydi. wes takım taşıyan karakter, gerçek bir liderdi sahada. mesut özil ise modern oyun kurucu rolünün ilk ve en sağlam örneklerinden birisi yakın tarihte. daha çok asist ağırlıklı bir oyuncu ve pas kalitesi olabilecek en üst seviyede. bunun yanı sıra oyun zekası ve takım oyununa yatkınlığı konusunda sneijder'den daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. mesut sistemin parçası olduğunda oynadığı sistemi mükemmelleştiren bir dişli oldu kariyeri boyunca. ancak sneijder gibi takım taşıyan, lider bir karakter olmadığı çok açık. bu husus winner özelliği yönünden de bir turnusol işlevi görüyor.

    kariyerlerini kıyaslarsak bir tarafta şampiyonlar ligi şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve çeşitli lig şampiyonlukları varken; diğer tarafta dünya şampiyonluğu ve rakibin sahip olduğundan çok daha az lig şampiyonluğu * ve istikrarlı denebilecek premier lig tecrübesi var. sneijder'in winner özelliği sayesinde, kariyer olarak bir adım daha önde.

    tüm bunları değerlendirdiğimde elma armut durumunun da etkisiyle, bence net bir kazanan yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın