resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2042
    kendisinin formsuz hali bile çok iyi bir stoper. hatta sadece defansif anlamda bence ligin en iyi stoperi. ancak, fatih hocanın 2019-2020 sezonunun ikinci yarısından beri oynatmayı çalıştığı oyunda, ofansif anlamda özellikle top ayağındayken sürekli uzun vurmasıyla sırıtıyor.

    ayrıca, beklerde de mariano gibi bir oyuncumuz olmadığı için, marcao'ya baskı yapıldığı anda geriden oyun kurmakta zorlanıyoruz. ancak, donk ve marcao aynı anda oynadığında daha rahat çıkıyoruz. yani, fatih hocanın oyun planı için ideal bir sağ stoper değil. o bölge için mümkünse en az donk kadar iyi ayağı olan, daha çabuk bir stoper gerekiyor.

    işte tam da bu noktada kafa kafaya luyindama ile irfan can takası olursa ben olumlu bakıyorum. başakşehir'in skrtel'in sakatlığı sonrası bence skrtel'den daha iyi bir stoper olan luyindama'ya ihtiyacı var, bizim de orta sahada serbest 8 olarak direkt sisteme uyum sağlayacak irfan can'a ihtiyacımız var.

    luyindama, çift haneli bonservis getirebilecek potansiyeli sahip bir oyuncu olduğu için haklı olarak bu kadar kolay vazgeçmeyelim diyen arkadaşlar var ama irfan can'ın da başakşehir'in çift haneli bonservis beklediği bir oyuncu olduğunu unutmayalım. eğer luyindama gitmek ister ve başakşehir de olumlu yaklaşırsa ve bu takas olursa bana göre iki taraf da zararlı çıkmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın