• 41468
    "kalbim ve ruhumla oradayım!"
    https://gss.gs/Xay.jpg

    "ben öncelikle şunu söylemek istiyorum fiziki olarak orada değilim ama kalbimle ve ruhumla onlarla beraberim. onlarında bu sevgisini, yakınlığını ve sıcaklığını hissediyorum. sosyal medyadan da sürekli olarak mesajlarını gönderiyorlar. sürekli soruyorlar dönecek misin? ne zaman döneceksin? diyorlar sıcaklıklarını hep hissettiriyorlar. bizim onlarla aramızdaki bu sevgi ve muhabbet hiç azalmıyor sürekli artarak devam ediyor. orada* olsam da olmasam da bunu hep hissediyorum. oraya dönmeyi tabii ki çok arzu ediyorum ama bu sadece benim istememle olabilecek bir şey değil. inşallah dönme fırsatı olur ve bu sevgiyi daha yakından yaşamaya devam ederiz.

    şimdi tabi ailemle daha fazla vakit geçiriyorum, bundan dolayı galatasaray’dan ayrıldım aileme daha fazla vakit ayırabilmek için. burada da ailemle beraberim milli takım devam ediyor ama onun dışında ailemle beraber oluyorum iyiyiz her şey yolunda. ama tabi çalışmayı da özledim. şimdi eve dönünce bulaşıkları yıkıyorum, çamaşırları yıkıyorum orada çalışmak daha rahattı.

    türkiye’de en çok neyi özlediğimi söylemek çok zor çünkü her şeyi özlüyorum orada uyanmak, işe gitmek, arkadaşlarla beraber olmak, pazara gitmek, insanlarla görüşmek. her yerde insanlar çok büyük ilgi gösteriyorlar dolayısıyla her şey çok güzeldi orada. şunu daha çok özledim demek yerine her şeyi çok özlüyorum diyebilirim.

    galatasaray için bu çok önemli, muslera olmadığında yerine koyabilecek kalecisi olması. hem fatih* hem de okan* iyi işler yapıyorlar zamanla belki okan oturacaktır daha genç ona o şans tanınıyor. muslera için de bu iyi çünkü muslera en azından şu baskıyı hissetmiyor: "bir an önce dönmeliyim". belki tam iyileşmeden dönerse daha sıkıntılı olabilir ama en azından ona da o rahatlığı veriyor daha iyi tedavi olması ve zamanında dönebilmesi adına. bir de genel olarak türkiye’de genç kalecilere önem verildiğini düşünüyorum takımda türk genç kaleciler var onlara şanslar veriliyor bu da türk futbolu için çok önemli. tabii ki bazı hatalar oluyor ve buna sabrediliyor, bunun gelecekte çok büyük faydası olacağını düşünüyorum.

    https://gss.gs/5KW.jpg

    türkiye benim için ev gibi orayı sadece çalışmak için de düşünmüyorum. oraya evime gider gibi her zaman gitmek, gezmek, dolaşmak, arkadaşları görmek benim açımdan her zaman mutluluk verici. hatta biz nisan’da gelecektik ama pandemiden dolayı yolculuklar iptal oldu. ama çalışmakta her zaman arzu ettiğimiz bir şey. günün birinde döneriz ve çalışırız inşallah."

    claudio andre mergen taffarel

    (fanatik gazetesine verdiği özel röportajdan)

    kaynak ve yazının tamamı için: https://www.fanatik.com.tr/...ik-yikiyorum-2193819

    not: yazının tamamında taffarel'in 2000 uefa kupası anıları da bulunuyor.

    düzeltme: unutulan ilk paragraf eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın