• 7
    genellikle kaybedilen maç sonrası, kaybeden takımın yanında olmadığı iddia edilen şans türü.

    çok nadirdir kazanan bir takımın hocası ya da futbolcusu şöyle bir demeç versin: "aslında bugün çok kötü oynadık, kesinlikle üç puanı haketmedik ancak futbol şansı yanımızda olduğu için maçı kazandık."

    bizim daha aşina olduğumuz demeç türü ise şöyle: "bugün kazanmak için elimizden geleni yaptık ancak futbol şansı yanımızda olmadığı için berabere kaldık/kaybettik." işte benim itirazım tam bu noktada başlıyor.

    bir futbol maçı 90 dakikadır, yani bir maçın sonucunu şans gibi bir olayla ilişkilendirmek için çok uzun bir süre. demem o ki bir maçı kazanmak için futbolun içerisinde olan gereklilikleri yerine getirdiğin takdirde şans denen faktör zaten senin karşında duramaz. ne zaman şansa ihtiyacın olur? tamamen oyuncu kalitesi sana yakın olan denk güçte bir rakiple karşılaştığın zaman şansa ihtiyacın olur ki onda bile futbolun bütün doğrularını iki takımın da optimum seviyede uygulaması gerekir. ancak özellikle büyük takımlar ekseninde ligdeki diğer takımlarla oynayıp kaybedilen puanlar sonrası bu olguya sığınmak çok mantıklı bir tutum değil.

    direk örnek vermem gerekirse takımımızın bu sezon*, içeride oynadığı kayserispor ve antalyaspor maçlarında yaşanan puan kayıplarının futbol şansı ile uzaktan yakından alakasının olmadığını düşünüyorum. uzatmalarla birlikte iki maçta toplam koca 200 dakikada yalnızca bir gol atabilmek şanssızlıktan ziyade çok daha somut veriler ifade ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın