• 4
    galatasaray futbol takımı'nın keyfinden yapmadığı düşünülen baskı türü. ön alandaki alternatifleri mbaye diagne-radamel falcao-ryan babel-arda turan-sofiane feghouli-emre akbaba gibi oyuncular olan bir takımın bunu kısa aralıklar harici yapması intihardır. şu anki galatasaray kadrosunda ön alan baskısına çok iyi düzeyde katkı verecek tek hücumcu oğulcan çağlayan, fena katkı vermeyecek ve oyunumuzun diğer yönlerini tamamen aşağı çekmeyecek 3 oyuncu da younes belhanda, ömer bayram ve emre kılınç'tır.

    takımımızın seveni, sevmeyeni, herkes tarafından tescillenmiş bir önde pres delisi olmasına rağmen takıma 3 senedir önde pres yaptıramayan hocası 3 senedir pres özelliği yüksek bir forvet, iki tane fizikli box to box orta saha ve 1 tane hızlı ve çalışkanlığı yüksek kanat oyuncusu (mesela henry onyekuru) istemektedir ki takımı önde pres yapabilsin. bahsi geçen bu hocamızın kurduğu yeni oyun sistemi de önde presten güç alan, önde kaliteli pres yapılmadığında sıkıntılar yaşayan bir sistemdir. aynı hocamız, kulübümüzün scout ekibiyle birleşip aradığı özelliklerde ucuz, genç, potansiyelli oyuncuları da bulmuştur ama bu hocanın altında çalıştığı yönetim bu oyuncuları 2-3 istisna haricinde 3 senedir alamamıştır.

    ön alan baskısını atıyorum ozan tufan-enner valencia-mame thiam-mbwana samatta gibi ya da yine atıyorum vincent aboubakar-cyle larin-georges-kevin nkoudou mbida-dorukhan toköz gibi oyuncuları aynı çatı altında toplayabilen takımlar avrupa'nın en kaliteli 10 küsürüncü liginde elit seviyede yaparlar. ama bu saydığım oyuncuların yarısı kadar bile pres yapamayan topçulardan oluşan bir takım avrupa'nın en kaliteli 10 küsürüncü liginde de ön alan baskısı yapamaz.

    işin gerçeği bu. taraftar da ön alan baskısının her oyuncuyla yapılamayacağı, bazı oyuncularla bunu yapmanın her maç en az 4 yedirteceğini artık kabullenmeli diye düşünüyorum.

    bu yüzden esas sorulması gereken soru "neden maç boyu ön alan baskısı yapmıyoruz" şeklinde değil, "neden maç boyu ön alan baskısı yapacak oyuncuları almıyoruz" olmalıdır.

    sorunun adresi yönetim, sorunun zamanı da şimdi olmalıdır. çünkü 2020 - 2021 sezonu ara transfer dönemi'nde de klasik saçmalamalarımızdan birini yaparsak 6 ay daha ön alan baskısı göremeyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın