resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1690
    türkiye'nin gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncusu.

    yani hani ronaldo kadar çalışmasın ama en azından iyi antrenman yapan normal bir futbolcu gibi yaşasaydı kariyeri bambaşka olabilirdi.

    sergen bu yüzden yerelde kaldı. lig şampiyonlukları kazandı, 4 büyüklerde forma giydi vs ötesi yok.

    hocalığı ise enteresan. açıkçası teknik, taktik bilgisini henüz gözlemleyebilmiş değilim. beşiktaş öncesi her gittiği takıma hava götüren ve genelde kümede tutan hoca olarak yarım devre falan görev aldı.

    çünkü biraz başına buyruke, pek eyvallahı olmayan birisi. rahat adam. olursa dediğim gibi olur, olmazsa ben yokum diyor. bu lafı belli seviyeye gelmiş, kendini ispatlamış kişiler der belki ama sergen henüz bu seviyede değilken de böyle. belki de onu farklı yapan bu.

    teknik taktik işlerinde çağdaş atan yardımcı iken o bakıyor, maç planını o hazırlıyor diyorlardı. sezon başı alanya'nın başarısı, beşiktaş'ın dillerde takılması ile herkes aynı kanidaydi ama sonra biraz iteklenme, biraz da bireysel oyuncu performansları ile önce yarışa tutundu, sonra da liderliğe uzandı.

    istifanın eşiğindeydi bir ara.

    şöyle iyi hocadır, böyle süper iş yaptı diyecek değilim. çok erken kanıya varmak için.

    yalnız sergen'de bir aura var mesela benim hissettiğim. oyuncuyla konuştuğunda, antrenmanda vs oyuncuyu ikna ediyor gibi geliyor.

    ozan tufan'ın prime halini alanya'da yaşaması mesela buna örnek. çocuk biterken yükseltti.

    antrenmanda falan iki üç topa vursa zaten yabancı oyuncular falan oha bu kim diyordur.

    hani bir hikayesi var ya,

    bir takımda antrenmanda oyuncuları yoruyor sergen, oyunculardan birisi de "hocam sen oyuncuyken antrenmandan kaçıyormuşsun, bize kan kusturuyorsun" vs bir şeyler söylüyor gülerek, o da diyor ki "olum benim kadar yetenekliysen sen de çalışma" :p

    herif doğuştan alfa.

    bakalım kariyeri nasıl devam edecek. dilerim uzun yıllar ligde görürüz. kendi taraftarına sempatik görünmek için sağa sola laf sokmayıp işini yaptığı sürece rakibim olmasından mutlu olacağım, eski galatasaraylı futbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın