resim
İrfan Can Kahveci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 628
    gözlemleyebildiğim kadarıyla irfan’ın artıları:

    -pas yeteneği
    -dikine oyun
    -uzaktan şut tehdidi
    -skor katkısı
    -adam eksiltmesi

    bizim bu özelliklerinden hangilerine ihtiyacımız var diye sorarsak; dikine oyuna, adam eksiltmeye, skor katkısına ve şut tehdidine ihtiyacımız var.

    yine gözlemleyebildiğim kadarıyla irfan’ın eksileri:

    -defansif katkısının düşük olması
    -zaman zaman kademesini kaybetmesi (bunda serbest oynamasının da etkisi var)
    -performansının standardının olmaması (bazen 10/9 oynarken bazen 10/6’lık performans sergileyebiliyor. kaynak; whoscored)
    -maliyet

    peki bizim için sorun olur mu bu durum ? orta sahada taylan - emre kılınç gibi iki dinamik oyuncunun arkasında süpürücü 2 stoper ve ciğersiz 2 bek varken kademe ve defansif eksiklerini tolore edebiliriz. tabi terim’in emrinde daha da toparlanacağını da hesaba katarsak sorun olmayacaktır.

    performansta standart olmaması; 1 maç var 5 maç yok belhanda’yı görmüş katlanmış taraftara irfan can istikrar abidesi gibi gelir.

    son olarak maliyet. belki de bizi en zorlayacak olan konu. irfan’ın muadilini yabancı takımlarda bulur muyuz belki evet. ama bonservis ödeyemeyiz. takası da kabul etmezler. başakşehir ile takas mümkün. oyuncunun yoğun bir şekilde bizi istemesi de en önemli avantajımız. henüz 25 yaşında olması ve 2-3 yıl sonra bile satabilecek olmamız bir diğer önemli konu.

    özetle irfan can’a ihtiyacımız var. parçalı altında kendisini görmeyi isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın