• 2
    hemen hemen tümünü takip edebildiğim, muhteşem maçlara ev sahipliği yapan turnuva dün itibarıyla sona erdi.

    dünya 1 numarası michael van gerwen 4. tura kadar zorlanmadan geldi. 4. turda joe cullen karşısındaydı. bugüne kadar izlediğim en iyi maçlardan birini oynadı ikili. joe yanlış hatırlamıyorsam 2 ayrı sette 2 kez maç dartını redbull denerken kaçırdı. ayrıca bu maçta joe, gary anderson'a ait olan, bo7 set oynanan maçlarda atılan en fazla 180 rekorunu egale etti ve maç boyunca tam 19 tane 180 buldu. setler 3-3, son sette durum 2-2'ydi. maç öncesi yapılan ve maça kimin başlayacağını belirleyen atışı cullen kazanmıştı ve son lege de avantajla başlamıştı joe. leg başlangıcıyla birlikte öyle dartlar çıkıyordu ki elinden; dünya şampiyonası stage'inin verdiği gerginlik, maçı kazanmaktan yalnızca 1 oyun uzakta olmak, joe'yu maça odaklanmaktan uzaklaştırırken omuzlarına da inanılmaz bir yük bindiriyordu. mvg çok daha fazla tecrübe sahibiydi. bu tip maçları joe'ya nazaran çok çok daha fazla oynamıştı. son leg'in ve cullen'ın üstesinden gelmeyi de başardı mvg. maçı 4-3 kazandı.

    maçın son legi ---> https://twitter.com/...055387637608450?s=20

    dave chisnall * 2. turda keagon brown'u, 3. turda ise danny noppert'ı geçerek 4. tura geldi. 4. turdaki rakibi 2 kez dünya gençler şampiyonu ve bu senenin * world matchplay şampiyonu dimitri van den bergh olmuştu. son zamanlarındaki performansına baktığımda bu maçın da favorisi bence dimitri'ydi fakat chizzy çok da fazla zorlanmadan maçı 4-2 almayı başararak çeyrek finalde mvg'nin rakibi oldu. bu arada dimitri van den bergh henüz 26 yaşında ve özellikle bu sene performansını inanılmaz artırdı. bu turnuvada aldığı sonuçlarla dünya sıralamasında ilk 10'a girmeyi ve önümüzdeki senenin premiere lig'ine de ismini yazdırmayı başardı. aynı şekilde çalışmaya devam ederse çok daha iyi yerlere geleceğinden şüphem yok.

    çeyrek finalde chizzy dünya 1 numarası mvg'nin üzerinden adeta tren gibi geçti. maçı sıfıra karşı 5 * ile kazandı. mvg kendi standartının altında kalırken dave chisnall 107'nin üzerinde 3 dart ortalamasıyla maçı tamamladı.

    sene içerisinde xqmax ile olan sponsorluk anlaşmasını winmau ile yenileyen michael van gerwen bir süredir oyununda düşüş yaşıyordu. winmau'nun kendisine özel ürettiği dartlarla da sorun yaşadı mvg. sözleşmesine eski dartlarıyla oynayabilme maddesini koydurtmuş ki bir o dartlarla turnuvalarda boy gösterdi bir eski dartlarıyla derken yine bir süredir eski dartlarıyla oynamaktaydı. eski oyunundan turnuva içerisinde örnekler sunsa da hem fiziksel hem mental olarak o oyununa dönemediğinin farkında izleyenlerine de bunu yansıtıyor açıkçası. eski oyunu demişken mvg'nin neler yaptığının, neler yapabileceğinin kanıtlarından şu 10 dakikalık maçı da seyrinize bırakayım belki bir ihtimal izlemek isteyen olur. 123.4 üç dart ortalaması ile dünya rekoru kırıp geçen seneye kadar elinde bulundurmuştu. (2020'nin dünya şampiyonu peter wright bu rekoru players championship maçlarından birinde polonyalı krzysztof ratajski karşısında geliştirdi.)

    mvg-michael smith ---> https://www.youtube.com/watch?v=LKIMotP3Xp8
    wright-ratajski ---> https://www.youtube.com/watch?v=YWwclEZaAY4

    2 kez art arda dünya şampiyonu * gary anderson; madarz razma, mensur suljovic ve devon petersen'ı geçerek çeyrek finale geldi. çeyrek finalde dirk van duijvenbode karşısında zorlanmasını bekliyordum fakat gary maçı rahat bir şekilde 5-1 kazanmayı başardı. yarı finalde mvg'yi deviren chizzy karşısındaydı. chizzy bir önceki turdaki performansından çok uzak kaldı. gary 100.3 üç dart ortalamasıyla oynayarak ve stage heyecanını çok iyi yöneterek maçı 6-3 kazandı ve finale yükseldi.

    turnuva ağacının alt tarafından peter wright-gerwyn price yarı finali bekleniyordu fakat son şampiyon wright, maç boyunca yaşadığı double sıkıntısının üstesinden gelemeyerek 3. turda * gabriel clemens'e sürpriz bir şekilde 4-3 kaybetti.

    4. turda clemens, ratajski'ye, çeyrek finalde ise ratajski, stephen bunting'e kaybetti. bunting 3. turda james wade'i sürpriz bir şekilde geçmişti. wade maç boyunca kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde çok çok düşük bir performans göstermişti. buna rağmen 2016'dan bu yana bu turnuvada atılamayan 9 dart'ı da bir şekilde atmayı başarmıştı. en son 2016'da gary anderson, jelle klaasen'e atmıştı 9 dart.

    (bkz: nine-dart finish)

    james wade 9 dart ---> https://www.youtube.com/watch?v=O00CIfPI8i0

    wade'den sonra 4. turda ryan searle'ü büyük bir çekişmenin ardından 4-3 geçti stephen bunting ve çeyrek finalde de yukarda yazdığım gibi ratajski'yi saf dışı bırakarak yarı finalde gerwyn price'ın rakibi oldu.

    price ise dünya şampiyonası yolculuğuna vatandaşı galli jamie lewis'i çok sert geçen maçın ardından aşırı zorlanmasına rağmen 3-2 geçerek başladı. 3. turda brandon dolan'ı yine zorlu bir maçın ardından 4-3, 4. turda ise mervyn king'i 4-1 geçerek çeyrek finale geldi. çeyrek finalde daryl gurney'i de 5-4'le deviren price yarı finalde stephen bunting ile eşleşti.

    gary anderson - dave chisnall, stephen bunting - gerwyn price! ne chizzy ne de * bunting rakiplerine önceki turlardaki etkinliklerini gösterebildi ve 96 dartçının katıldığı 2020-2021 dünya şampiyonası finaline anderson ve price isimlerini yazdırdılar.

    final maçında setler 1-1'e geldikten sonra price hayatının performanslarından birini ortaya koymaya başladı ve anderson'ı adeta stage'den sildi. maçın 6. setine girildiğinde 4-1 price üstünlüğü vardı ve 6. sette gerwyn price şampiyonanın bir sette atılmış en iyi dartlarını -136.64'lük üç dart set ortalaması- atarak skoru 5-1'e getirdi. bir önceki maçta bunting'e oyun sonlandıran double atışlarında double 10 şov yapan price bu maçta da anderson'a double 20 şov yaptı. 13'te 13 double 20 ile oynadı ta ki 14. double 20'sini kaçırana kadar! şaka gibi bir istatistik.
    5-1'den sonra 5-2, 6-2, 6-3 şeklinde devam etti setler. maçı bitirmekte fazlasıyla zorlandı price çünkü ilk dünya şampiyonluğu yalnızca 1 dart uzağındaydı ve gerginliği her halinden rahatlıkla okunuyordu. tam 11 tane şampiyonluk dartı kaçırdıktan sonra double 5'e 12. denemesinde isabet ettirmeyi başardı dartını ve galler'den çıkan ilk dünya şampiyonu, aynı zamanda michael van gerwen'i de pdc sıralamasında geride bırakarak dünya 1 numarasının yeni sahibi oldu.

    final maçı özeti ---> https://www.youtube.com/watch?v=i5c7sIPxs04
App Store'dan indirin Google Play'den alın