• 6
    normal sezon bu sabah itibariyle bitti ve artık playofflar zamanı.

    öncelikle genel bir sezon değerlendirmesi yapmak gerekirse son şampiyon kansas city chiefs'in en tepede olması hiç şaşırtıcı olmadı. nfc konferansında ise green bay packers'in en tepede olması sezon öncesi değil de ligin ilk birkaç haftasında kendini belli ediyordu. bu iki takım playofflarda ilk haftayı bye geçme hakkına sahip oldular.

    playofflara kalan takımlara geçmeden önce sezonun en büyük iki kaybeden takımına değinmek istiyorum. bunlar geçen sezonun finalisti san francisco 49ers ve dallas cowboys. beklentilerin çok çok altında bir sezon geçirdi iki takım da ama bunun temel sebebi takımların neredeyse yarısının sezonu kapatan sakatlıklara kurban gitmesi oldu. iki takım da sezonun daha başında quarterbacklerini kaybedince zaten sezonun devamı tahmin edilebiliyordu.

    bu sezon önceki sezonlardan farklı olarak her konferanstan 6 takım değil, 7 takım playofflara kaldı. daha önce ilk iki takım ilk haftayı bye geçerken artık sadece konferansı tepede bitiren tek takım bye geçiyor ve geriye kalan 6 takım birbiriyle eşleşiyor. sezon sonunda oluşan playoff tablosu ise şöyle;

    afc konferansı
    kansas city chiefs bye
    buffalo bills - indianapolis colts
    pittsburgh steelers - cleveland browns
    tenessee titans - baltimore ravens

    burada bütün eşleşmeler mükemmel denilebilecek seviyede oldu. ligin bence en güzel takımı olan buffalo bills yıllardır üstüne koya koya bu noktaya geldi ve sezonu konferansında ikinci sırada tamamladı. karşılarında iyi savunma yapan, offensive line'ı çok iyi olan dinamik bir takım indianapolis colts olacak.

    pittsburgh steelers ve cleveland browns zaten aynı grupta yer alan ezeli rakip iki takım. bu eşleşme hem bu açıdan hem de cleveland'ın 17 sezon sonra ilk defa playofflara çıkmış olması itibariyle özel bir eşleşme oldu.

    diğer eşleşme ise geçen sezon en büyük favori olarak gösterilen ravens'ı deplasmanda yenerek büyük bir sürprize imza atan titans ile bu sezonu inişli çıkışlı geçiren ama çok güçlü bir kadroya sahip olan ravens. geçen sezonun rövanşı olması itibariyle de güzel bir eşleşme.

    nfc konferansı
    green bay packers bye
    new orleans saints - chicago bears
    seattle seahawks - los angeles rams
    washington football team - tampa bay buccaneers

    buradaki eşleşmelerde new orleans öyle böyle değil, çok ama çok ağır favori. seahawks ve rams aynı grupta olan takımlar ve iki takım da iyi. zaten grup içi eşleşme başlı başına sürprize açıktır. jared goff baş parmağından ameliyat oldu ama playoff maçında oynaması bekleniyor. benim için pitt-cle maçı ile birlikte kaçırılmayacak eşleşmedir. washington ise rezalet bir grubu mağlubiyet sayısı galibiyet sayısından fazla bir oranla (7-9) lider bitirdi ve play-off’lara 4. sıradan katıldı. çok iyi bir savunmaları olduğunu ve mükemmel bir pass rush’a sahip bir takım olarak hareketliliği ciddi şekilde azalan tom brady‘e zorluk çıkarabilirler ama diğer taraftan kendi quarterbackleri alex smith sakatlıktan daha tam olarak dönmedi. bu yüzden savunma yönünde zorlasa da bucs’ın hücum gücü bambaşka bir seviyede.

    bu yeni playoff sistemi bence çok güzel oldu. güzel maçlar izleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın