resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1673
    her ne kadar şu an bu hafta itibari ile lider olan takımın hocası unvanına sahip olsa da, sergen yalçın futbol hayatı boyunca da hocalık hayatı boyunca da çok zora strese gelemeyen bir insan, bunu ben değil kariyeri zaten özetliyor. evet şu an altyapısından çıktığı takımın hocası ama hiç bir zaman beşiktaş'a aitmiş gibi davranmadı. saf bir yeteneği vardı ama dört büyüklerde de tereddüt etmeden forma giydi, galatasaray ile beşiktaş'taki döneminden daha çok kupa kaldırdı, yıllarca nasıl maç seçtiğini, girdiği iddialar için nasıl goller attığını, bayern münih transferinde perde arkasında neler olduğunu, hiç iyi bir profesyonel olamadığını defalarca kendisi, sohbet havasında güle oynaya her yerde anlattı. iddia programlarından tutun da yeteneksizsinizde jürilik dahi yaptı. kişinin kendi hayat tarzıdır eleştirmek adına yazmıyorum genel çerçeveden bakmaya çalışıyorum.

    beşitaş'ın başına geçtiği dönemden itibaren konuşursak, eminim ki kriz anında gemiyi ilk terk edecek kişi yine kendisi olacaktır. neden mi böyle düşünüyorum;

    varan1: sezon başı geciken transferler ve paok hezimeti yaşandığı dönemlerde ligin başını şöyle bir hatırlayalım, medya üzerinden direkt olarak başkana defalarca eleştirilerde bulundu, mevcut tablonun sebebi ben değilim dedi.

    varan2: konyaspor hezimeti ve gazişehir fk yenilgisi sonrası direkt olarak oyuncularını hedef alarak ben mi defansta doğru işler yapayım, o golü ben mi atayım diyerek yine yenilgilerin sebebi ben değilime getirdi.

    varan3: devam eden haftalarda gri pozisyonlarda dahi puan kaybetsin kaybetmesin hakemleri eleştirdi, var sistemini eleştirdi, federasyonu eleştirdi, düşünmeden bir çok şey söyledi.

    varan4: geçen sezon pandeminin ülkeyi etkisine aldığı dönemde seyircisiz oynatılan galatasaray-beşiktaş derbisinden sonra sonuçta bir virüs çok da abartmaya gerek yok dünya genelinde olan bir şey diyerek, ama nedense seyircisiz oynanmasına ses çıkarmayarak 1 puanı cebine koyup gidiyordu, neredeyse 1 yıl sonrasında ben artık çok sıkıldım bitsin bu virüs diyerek yine hiç düşünmeden.

    varan5: alanyaspor maçından sonra var sistemi maçların sonucunu belirliyor gerek yok bence futbolun ruhunu bitirdi diye yine bir çıkış yapıyor ama o var'ın haftalardır takımı lehine kararlar verip kazanmasına etki etmesini hiçe sayarak.

    varan6: sivasspor maçından sonra tartışmalı taç pozisyonu ve devamında rakibin refleks olarak itirazı ile eksik kalmasını ve bir de kendi oyuncusunun es geçilen kırmızı kartını hiçe sayarak galibiyeti taça bağlamayın diye dahiyane bir çıkış yaparak aslında eski takım arkadaşı rıza hocanın aşırı iyimser tavırlarla kendisini ve gündemi kurtarmasına rağmen ağzına geleni düşünmeden söylemeye devam ediyordu.

    dünyanın her yerinde büyük takım hocası olmak elbette ki oyuncu grubunu ve teknik ekibini doğru yönetmek teknik taktik bilgin ile sistemini harmanlamak olsa da bir de medyayı ve taraftarı yönetmek gibi meziyetleri de istiyor. he ayrıca bin düşünüp bir söylemeyi de gerektiriyor. hepsini yönetebildiğinde ve bunu devamlı hale getirebildiğinde o zaman kupalar kazanarak efsane olabiliyorsun. sergen yalçın profiline baktığımda bir hafta bir şey söyleyip bir hafta sonra tam tersini söyleyebilecek, düşünmeden konuşabilecek ve kriz anında bu krizi doğru yönetemeyecek bir profil görüyorum. bunu da yine tekrarlıyorum kariyeri ve hal hareketleri ile söylemleri doğruluyor.

    netice itibari ile toparlarsam kendisi ile beşiktaş'ın ya da herhangi bir takımın uzun soluklu bir birlikteliği olursa çok ama çok şaşırırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın