• 61
    galatasaray'ın yalnızca futboldan ibaret olmadığını bilmek; galatasaray'ı sadece atletizm için, sadece basketbol için, sadece su sporları için, sadece voleybol için takip eden yüz binler olduğunu hatırlamak ve özümsemek lazım öncelikle. siz amatör branşlara yönelik "masrafı çok (ki yok böyle bir şey), kapatılsın" derseniz her şeyden önce galatasaray'ı saydığım branşlardan ötürü takip eden insanlara saygısızlık yapmış olursunuz.

    adı amatör şubeler olan ama aslında hiç de amatör olmayan şubelerin kulübe ekonomik açıdan eksi yazdığı goygoyundan vazgeçilsin bir kere. 1 hafta kadar önce kaan kançal bey kulübün net borcunun* 2 milyar 123 milyon lira olduğunu açıkladı. detaylı şekilde araştırmadım ve incelemedim; ancak şundan eminim ki, bu borcun taş çatlasa 100, hadi "amatörler kapatılsın"cıları kırmayalım, 200 milyon lira kadarlık kısmı amatör şubeler kaynaklıdır tahminimce ki dediğim gibi, ütopik bir meblağ attım, yazdım.

    galatasaray'a masraf olan kısım amatör şubeler falan değildir, haliyle amatör şubeler olmayan mâli külfete binaen romantizm de değildir.

    ülker, fenerbahçe'yle birleşmeden önce bize gelmişti zamanında. birleşme yönünde ilk teklif bize sunulmuştu. dolayısıyla fenerbahçe'nin halen kullandığı euroleague a lisansı ilk başta bizim olacaktı; ancak dönemin yöneticileri bunu ne hikmetse kabul etmediler ve galatasaray basketbolunun kendi çapında, küçük kalmasını istediler. tabii bu sırada şube içerisinde birileri bir güzel faydalandı birtakım şeylerden. hatta zamanında fatih işbecer, "galatasaray fakirleşirken birileri zenginleşmiş" dediğinde ipin ucu buraya da dokunmuştu lakin amatör sporlar çok göz önünde olmadığından ötürü unutuldu gitti. işbecer de unutuldu gitti, daha doğrusu birileri unutturdu bir şekilde.

    kâr etmeyen bir işin sürdürülebilirliğinin olmadığı konusunda hemfikir olmakla birlikte bu düşünce tarzının mevcut koşullarda hiçbir şekilde geçerliliği olmadığını düşünüyorum. bu mantıkla yıllardır deliler gibi zarar yazan futbolu kapatmalıyız en başta, mümkün mü. öte yandan galatasaray erkek basketbol takımının 2020-21 sezonu toplam bütçesi denk bütçe, kâr etmiyor belki fakat zarar da yazmıyor. sanıyorum benzer durum voleybol şube için de geçerli.

    sözlükte bir fanboy - hater muharebesinde, bir de amatör şubelerin galatasaray'a süper mâli külfet olduğu yönündeki yazıları okuduğumda derin derin of çekiyorum.

    bırakalım abi şu ezberi artık gözünüzü seveyim.

    galatasaray'ın problemi küçük kalalımcılardır, yiyicilerdir, yönetememektir. odaklanılması gereken esas nokta buralar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın