• 60
    sanıyorum hayatında futbol hariç başka hiçbir spor dalı izlemeyenler tarafından desteklenen öneri. bu öneriye kar-zarar hesaplarından dolayı destek verdiğini iddia edenler, acaba futbolda da 10 yıllık bir çöküş dönemine girildiğinde aynı öneriyi futbol şubesi için yaparlar mı diye merak etmiyor değilim. ama cevabı biliyoruz tabi ki yapmazlar.

    galatasaray, sevelim ya da sevmeyelim fenerbahçe, beşiktaş, bu takımlar bu ülke için önemlidir. insanların spora yönelmesi için amatör şube dediğimiz diğer spor dallarındaki rakiplerinin varolma sebebidir. bu takımlar haricindeki takımların yetiştirici olmasının yanında yarışmacı olmasını da sağlarlar.

    spor bir ülkenin sağlığı için önemlidir ve popüler olmasa da onlarca spor dalı ve bu dallara gönül vermiş, hayatını adamış binlerce sporcu ve sporcunun ailesi vardır. şimdi birileri izlemeye değer bulmuyor diye sadece futbola yatırım yapılmasının ve onun geçer akçe olduğunun düşünülmesi sadece akıl tutulması değil aynı zamanda cahilliktir.

    bir spor kulübü kar da eder, zarar da. başarılı da olur başarısız da. önemli olan asıl görevini yerine getirmek, insanların spora yönelmesini sağlamak ve bir spor kültürü oluşturmaktır. kimse merak etmesin bu ülkede ne galatasaray ne fenerbahçe ne beşiktaş batar. nerede yaşadığımızın hepimiz farkında olalım. onun için binlerce sporcuya sahiplik yapan asırlık spor kulübünün de taraftarı olarak, taraftarlık sebebinizi sadece futbola indirgemeyin. galatasaray'ın bu ülkede tüm sporlar için ne ifade ettiğini öğrenmek için de bir kaç anı, hikaye, kitap okuyun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın