• 54
    yanlış bir söylem. ilk olarak bir spor kulübünün şubeleri kapatılamaz. tam tersine her branşta takımı olur. ikincisi amatör spor değildir hiçbiri. basketbol, voleybol, atletizm gibi sporlara amatör demek komik. uzun uzun bu söylemin yanlış olduğunu anlatmaya gerek yok. bu kadarlık yeter. ne yapılabilir? önemli olan bu soruyu tartışmak. futbol dışı branşların ayrı bir yönetimi olması bence hoş bir durum değil. kulüp içerisinde ikilik çıkarabilir. ancak kulüp yönetiminde yer alan herkes futbolla ilgilenip öne çıkmak istediklerinden diğer branşlarla da uğraşan olmuyor. kulüp yönetiminde bu branşlarla ilgilenecek ve görev tanımı kesin şekilde belirlenecek isimler olması daha doğru gibi. basketboldan sorumlu başkan yardımcısı, voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi vb. makamların yönetimde var olması gerektiğine inanıyorum veya direkt futbol dışı branşlardan sorumlu asbaşkan gibi 3, 4 kişilik bir ekip de oluşturulabilir. böylece hem galatasaray spor kulübünün tek başkanı olur, hem bu tek başkan istediği gibi futbolla ilgilenebilir, hem futbol dışı branşlarla ilgilenen kimseler olur, hem de başkan birçok branşla uğraşmak zorunda kalmayacağı ve her tarafla ilgilenen şahıslar olacağı için tüm dallarda daha başarılı bir galatasaray spor kulübü olabilir.

    bir de tabi işin ekonomik boyutu var. burada da kesin sınırlar çizilmeli. futbolun bütçesi futboldan kazanılanlar, basketbolunki basketbol, esporunki espor ile olmalı. hiçbir branşın bütçesi birbirine karışmazsa böylece sorun da olmaz. voleybolda gelirin neyse giderin de o olsun. bunu da kongrelerde taraftara açıkla. taraftar ister destek olur, ister olmaz. ancak gereksiz borçlanma, karşılığını alamayacağın işlere girme. hentboldan toplam 10 lira mı kazanç bekliyorsun, 10 liralık harcama yap. ister ikinci lige düşelim, ister üçüncü lige. önemli olan borcu olmayan bir şube olması bana göre.

    son olarak işin bir de amaç boyutu var. bu şubelerin açılmasındaki ve açık olmasındaki amaç ne? kulübün net şekilde bunu ortaya koyması lazım. bana göre seyircinin gelmediği bir branşta şampiyonluğa oynamak saçma. şampiyon olsan kimle kutlayacaksın? ancak seyirci çeken branşlarda şampiyonluğa oynanabilir. galatasaray her branşta şampiyonluğa oynar gibi romantikliklere gerek yok. seyirci gelemeyen branşlarda amaç güzel oyun ve oyuncu yetiştirme olmalı. türkiye'nin devi bir spor kulübü olarak gençleri spora kazandırmak amaç olmalı. zaten bu şekilde hareket edilirse ve doğru pazarlanırsa bir süre sonra taraftarı tribüne çekersin ve işler olması gerektiği gibi doğal olarak büyür, suni şekilde değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın