• 11
    biri son şampiyon, biri de şu an ligin 3.’sü ve son yılların istikrarlı takımlarından olsa da sahada ne oynadığı belli olmayan 2 takımın maçı. bu sene alanyaspor flaş futboluyla birçok kişide beklenti yaratsa da çok formsuz durumdalar. alanyaspor’un son maçlarını izleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır. birçok silahı bulunan alanya sadece davidson ve bakasetas’ın gününde olmasını umarak yoluna devam ediyor. açık oyunu seven, hücumu önceliği belirleyen takımlara karşı hala daha bir şansları var gibi dursa da, önce defans güvenliğini sağlamaya çalışan, kontratak futbolunu benimsemiş, kaptığı 2. toplarla bir şeyler yapmaya çalışan takımlar doğru yerde, doğru kişiye pres yaparak alanyasporun güzel görünen futbolunun foyasını ortaya çıkardı.son 6 maçta sadece beşiktaş’ı yendiler, yeni malatya ile de berabere kaldılar. bunun dışında denizli, göztepe,gençlerbirliği ve gaziantep’e yenildiler. bu da yukarıda dediğim önermeyi doğruluyor gibi. bunun dışında takımda bir öfke problemi olduğu aşikar. futbolcular da sanıyorum ki şu anki gidişatın stresini yaşıyor. tzavellas ve siopis her maç kırmızı görecek kadar sert oynuyorlar. özellikle efecan ve tzavellas gaziantep maçında hakeme çok tepki verdiler. bunu o maç cezalandırmaya cesareti olan bir hakem yoktu ama bu maç her şey farklı olabilir. mete kalkavan eyyamı sever.

    başakşehir tarafının da aslında alanya’dan bir farkı yok. tek fark bu yıl işe yaramış bir oyun planlarının hiç olmamış olması. onlar da son 6 maçta 3 beraberlik aldılar. kontrol edemedim ama okan hoca bu yıl ligde hiçbir maça bir önceki maçın 11’iyle çıkmamış olabilir. başakşehir şimdiye kadar kadro kalitesi ile maç kazandı, bu gün de puan alacaksa takım oyunu,teknik taktikten çok oyuncu kalitesi sayesinde alacaktır.

    şu anki iki kulübe baktığımda futbol olarak olmasa da oyuncu grubu nedeniyle başakşehiri bir tık daha önde görüyorum. gollü bir maç bizleri bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın