• 53
    son yıllarda baya bir uzak kaldım. pek severdim güzel geçen yıllarımda halbuki.

    en güzel yanı da şudur ki, sözlerden ziyade tınılara anlamı siz yüklersiniz. yıllar sonra dinlediğinizde o anlamlar gelir sizi bulur. belki tahayyül ettiğiniz; güneşin parladığı karlı bir kış gününde, ormandaki upuzun yaprakları dökülmüş ağaçlar gözlerinizin önüne gelir tekrar. o anıyı yazdığınız saniyeyi tekrar yaşamanız için köprü olur. ne kadar uzak kaldığınız önemli değildir, o ağaç orada sizi bekliyor olur. o ağacı çizdiğiniz yerde o zaman bıraktığınız, içinizde beliren hafif buruk tebessüm tozlanmış olsa da oradadır.

    modernizmin ilk esintilerini taşıyan satie'nin yanısıra contemporary classical müzisyenleri einaudi ve tiersen bu türe son kulak verdiğim dönemlerde favorilerimdi

    tiersen'den summer of 78:
    https://www.youtube.com/watch?v=RlJeFhUlnyo

    satie gnossienne 1:
    https://www.youtube.com/watch?v=PLFVGwGQcB0

    einaudi experience:
    https://www.youtube.com/watch?v=hN_q-_nGv4U - bu canlı kaydı özellikle seçtim, şahsen daha vurucu buluyorum. dinleyen olur ise naçizane tavsiyem, her enstrümanı farklı bir parçasıymış gibi hissetmeye çalışması; kalp atışını piyano ile yavaşlatırken nefesini çellonun tınısına kaptırmak, o vurucu keman seslerine zihnini verip hissederek ruhunu doyurması olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın