resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 2833
    türkiyede her takımın ilk onbirinde oynayacak, o takımların yıldızı olabilecek bir futbolcu. türkiyede oynadığı bir buçuk sezonda fazlasıyla iz bıraktı. 2018-2019 şampiyonluğunun kilit isimlerindendi. 2019-20 sezonunun devre arası geldi. sıtma, pandemi vesaire derken doğru düzgün oynayamadı. ama kadıköy zaferinin bir numaralı ismiydi, ezeli rakibimizin resmen kabusu haline gelip, tek başına psikolojik üstünlük haline geldi. ama sözlük yazarlarımıza yetmez. yazarlarımız ne istiyor?

    - genç. maksimum 22, en olmadı 23 yaşında.
    - hızlı
    - kuvvetli
    - pas oyununa yatkın
    - temposu yüksek
    - bitiriciliği kusursuz
    - uyum sorunu yaşamayacak
    -mümkünse gelişimini tamamlamış, bizi yormayacak
    - değeri maksimum 3 milyon euro

    böyle bir adam bulursanız gelsin beni de öpsün beyler.

    sözlükte son zamanlarda inanılmaz bir eleştiri akımı var onyekuru'ya karşı. sırayla gidelim:

    - pas oyunumuza uymuyor. pas yeteneği kötü. ayak ayak değil, toynak. emre akbaba, belhanda, emre kılınç gibi isimler mesela hepsi bir xavi, hepsi iniesta. hepsinin a class pas yeteğini var, onyekuru'da yok.

    - fiziği kötü. kadıköyde 90+5. dakikada 70 metre depar atıp kaleciyi geçip gol atabilir ama fiziği kötü. fizik dediğimiz şey sadece luyindama'dır çünkü. fizikten sadece uzun boy, güçlü kol, güçlü omuzlar anlamalıyız sanırım.

    - bitiriciliği kötü. kendisi 23 yaşında, 21 yaşından beri bu ligde. plase golünü hatırlıyorum, uzaktan şutlarını hatırlıyorum. aşırtma golü var. kafayla gol attığı da oldu boyu kısa olmasına rağmen. gol yollarında genç yaşına rağmen geniş bir repertuarı olması yetmez; messi gibi, ronaldo gibi her pozisyonu gol yapması gerekiyor. mesela bazen onlar da gol kaçırıyor, onyekuru da kaçırıyor. onlar kaçırabilir, onyekuru kaçıramaz. onyekurunun kötü günü olamaz.

    - drinling özelliği kötü. valla bu yorum neden ve niçin yapıldı bilmiyorum ama vardır yazarlarımızın bildiği.

    yani bilmiyorum ben farklı onyekuru mu izledim ama sözlükte, benim aklımda kalanlardan bambaşka şeyler yazılıyor. ne diyelim, galiba onyekuru galatasaray tarihinin gördüğü en kötü kanat oyuncusu. hatta arttırıyorum, bu adamı transfer eden kulübe ihanet etmiştir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın