resim
Álvaro Borja Morata Martín
Takım:Atlético Madrid
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.89
Uyruk:İspanya
  • 89
    tam bizim ligde iş yapacak bir oyun tarzı var aslında. fiziği, gücü, kuvveti, hava toplarındaki hem şut, hem duvar olma becerisi ile oynayamayacağı, üstesinden gelemeyeceği stoper yok gibi. bir zlatan ibrahimovic kadar olmasa da, 190'lık boyuna rağmen gayet yeterli bir top tekniği var. yani kazma bir oyuncu asla değil.

    sorun şu ki 2 sezon önce 66 milyon euro'ya gittiği chelsea'dan 56 milyon euro satış opsiyonu ile atletico'ya kiralanmıştı. ayrıca atletico'nun liverpool'u elediği maçta da golü var, o maçın da kahramanlarından birisi. ayrıca nesli ender bulunan bir türe bürünen bir pivot santrafor tarzı var. bu bile hiç yoksa 45-50 milyon euro piyasası vardır demektir. yani kısaca türkiye'ye getirebilecek bir para yok henüz.

    bu adamın esas şanssızlığı* real madrid altyapısı ve iki sezonluk* juventus macerasının iyi geçmesi. geri kalan hiçbir sezonu, yer aldığı takımların as santraforu olacak kadar iyi değildi. zaten oraların adamı da asla değil. juventus'ta allegri ile beraber iyi bir form tutmuştu, hepsi bu. one season wonder dedikleri şeyi iki sene yapmış, sonra aslında hep olduğu haline dönmüş bir pivot santrafor. buralarda hep isteyeni olacak türden. hani real madrid sonrası ilk juventus dönemi kötü geçse galatasaray, werder bremen, bordeaux skalasındaki takımlarda oynayabilecek ve muhtemelen her sezon belli bir istikrarı da yakalayacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın