• 536
    çok yeni bir yazarım sizler kadar bu oy işlerinden anlamam zor. ama fikrim olan bir konu.

    var olan durum ne kadar aşikâr olursa, onu güzel açıkladığınızda, insanların zihnine tercüman olursunuz ve destek görürsünüz. artı oy. gölden ağaçtan dereden kurbağadan bahseden pastoral bir şairin yerden yere vurulduğu pek görülmemiştir.

    buna mukabil herhangi bir mecrada (burası için spor) çok kişinin gör(e)mediği ya da sonuçlarla ilişkilendirmediği, veya varlığı henüz keşfedilmemiş kavramlar olur, topolojik anlamlar olur bunlarla ilgili orijinal içerik üretirseniz mutlaka birilerinin değişmez doğrularıyla çelişir, insanlara rahatsızlık verirsiniz. bol bol eksi oy. fakat unutulmamalıdır ki, içinde yaşadığımız medeniyeti böyle cesur insanlar inşa etmiştir. yürünmemiş yollar açmaya çalışan, sebat eden, toplumun serzenişlerinden yılmayan, özel insanlardır bunlar. bu yolda hatalar yapar, başarısız da olurlar. böyle bir insansanız eserlerinizin bazıları ofsayta düşecektir. tarih göstermiştir ki, bu eserler elbet bir gün değerini bulacaktır.

    tüm bunlar demek değildir ki ana akım düşünceye ters her argüman bu övgülere otomatikman mazhar olur. öyle şarlatanlar vardır ki üstün işler başarmış insanları şeklen kopyalayarak kendilerine gerçek dışı payeler koparmaya çalışırlar, bazen de başarılı olur gibi gözükürler. yetkinlikleri olmadığı için bir gün bir yerde her şeyi kaybederler.

    olumlu ya da olumsuz geridönüşler, kendimizi ve görüşlerimizi sorgulamak için kritik bir alan oluşturur. oturduğumuz yerde bu şansa sahip olduğumuz için kendimizi şanslı görmeli, fikirlerimizi serbestçe sosyal seçilime maruz bırakabildiğimiz ortamlardan faydalanabilmeyi öğrenmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın