resim
Atalay Babacan
Takım:Ümraniyespor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 652
    atalay babacan maçın 68. dakikasında oyundan alındı. çıkma nedenini ve yapması gerekenleri yazayım:

    1-bizim ülkemizde futbol denince akla önce rakiple dalaşmak geliyor. rakibinle dalaşmıyorsan baştan kaybediyorsun. atalay babacan, belki de adanaspor’da gole en yakın isim, en iyi pas yapan isim ama rakibiyle dalaşmadığı için değişiklikte ilk akla gelen isim oluyor.

    2-dinamizmi eksik. durarak pas istiyor. bütün türk futbolcularının müzmin hastalığı bu. milli takım düzeyindekilerde bile bu hastalık az da olsa var.

    3-mesafe kat etme, boş alan yaratma yeteneği iyi değil. kendi mevkiinde dinamik bir şekilde alan değiştirip, arkadaşına boş alan ve pas opsiyonu yaratacaksın. modern futbolun gereği bu.

    4-pas yeteneği üst seviyede ama o da yeterince hızlı değil. hızlı ve tek pas oynamayı takım halinde başarmalılar aksi halde sadece atalay ya da yunus ile olmaz. her ikisi de takımlarının belki en teknik futbolcuları ama pas hızları, koşuları, dinamizmleri yetersiz. bu alanlarda iki gömlek daha yukarı çıkmalılar ki o teknikleri ve futbol zekaları işe yarasın. tabi dediğim gibi takım halinde hızlı ve tek pas oynayabilmeliler.

    özetle atalay, yunus, celil hatta diğerleri kabuklarını kırmalılar, okyanusa atlayıp köpek balıklarıyla dalaşmalılar aksi halde üzgünüm.

    (bkz: 30 aralık 2020 adanaspor-bolu spor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın