resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 1184
    italya'da çılgın atan milli futbolcumuz. takımının 1 numarası. tahtaya ilk onun isminin yazıldığına eminim. inanılmaz formda ve her maç gol-asist yapıyor. serie a'daki bütün maçları izlemiyorum ama olabildiğince takip etmeye çalışıyor ve çoğu takımın maç özetlerine bakıyorum. serie a'nın yaptığı güzel işlerden birisi de maç özetlerini lig adı altında youtube'a koyuyorlar ve herkesin takip edebilmesini sağlıyorlar.
    https://www.youtube.com/...eMCIeLQos7wacox4hmLQ
    işte marka değeri budur. süper lig'de fikstür, puan durumu ya da tff'nin sayfasına baktığınızda bir lise öğrencisinin basit seviyede html ve css bilgisiyle yaptığı bir web sayfası ve temel seviyede kullanılmış bir excel çalışması göreceksiniz. italyanlarda ise durum farklı.

    resmi türkiye futbol federasyonu ana sayfası: https://www.tff.org/
    resmi türkiye futbol federasyonu tarafından hazırlanan süper lig sayfası: https://www.tff.org/default.aspx?pageID=198

    şimdi hazır olun çünkü italya'ya gideceğiz. kemerlerinizi bağlayın.

    resmi italya futbol federasyonu ana sayfası: https://www.figc.it/it/home/
    resmi italya futbol federasyonu tarafından hazırlanan serie a sayfası: http://www.legaseriea.it/en

    aradaki farkı anlatmama gerek yok herhalde, gözünüzde herhangi bir kusur olmaması farkı anlamanız için yeterli. birisinde emek görüyorum, diğerinde "resmi olarak dursun işte, salla" kafası. premier lig gibi diğer ligleri saymıyorum bile. italya sadece bir örnek.

    her neyse konu biraz dağıldı, yazı hakan ile ilgiliydi. demek istediğim şey serie a oldukça kaliteli bir lig ve özellikle son dönemde çok daha izlenebilir bir hal aldı. hem futbol hem de marka değeri açısından. hakan'a gelince, benim izlediğim kadarıyla söylebilirim ki bence ligin en iyi orta sahası kendisi. biz oyuncuyu yanlış pozisyonda yanlış şekilde oynattığımız için her milli maç sonrası arkasından küfür ediyoruz. çok büyük bir potansiyel olmasına rağmen hakan'ı şu ana kadar hiç değerlendiremedik. fatih terim'de değerlendiremedi, şenol güneş de. hakan çalhanoğlu gibi muhteşem bir futbolcuyu, belki de türünün son örneklerinden birisini(dibine kadar 10 numara) değerlendiremememiz çok büyük bir başarı. umarım performansını sürdürür çünkü seviyesi milan'dan çok daha yukarıda. zaten milan'ı taşıyan oyunculardan birisi kendisi. takımına inanılmaz katkı veriyor. milan'ın efsanesi olmak gibi bir niyeti yoksa, kendisini çok daha büyük kulüplerde görmememiz için hiçbir neden yok.
    bir de hakan'ın medyamızda çok az dillendirilmesi hatta neredeyse hiç konuşulmaması durumu var ki bu oldukça komik bir durum. cengiz, merih, çağlar gibi fubolculara saygı duyuyorum ama hakan bence bu saydıklarımdan daha büyük bir futbolcu. şu anda ise hepsinden daha formda ama medyada tık yok. ülke adına futbola bu kadar yakın ama aynı zamanda uzak olmamız üzücü bir durum. bir işi yapmak için çok büyük zaman harcıyor ama o işi beceremiyorsanız, o iş zaman kaybıdır. böyle bir durumda enerjinizi başka bir alana kanalize etmelisiniz ki potansiyeliniz boşa harcanmasın. türkiye'de de futbol kavramı tam bir zaman kaybı. ya hakkını verin, ya da insanları oyalamaktan vazgeçin. sanırım ülkemizde futbol brezilya tipindeki ülkelerde olduğu gibi halkı uyutmak adına oynanıyor. hiçbir profesyonellik, yenilikçilik, aksiyon alma hareketi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın