• 32
    trabzonspor, abdullah avcı göreve geldikten sonra daha derli toplu oynamasına rağmen hücumda pek etkili olamıyor. izlediğim son 4 maçlarında, dişlerine göre rakiplerle oynamalarına rağmen oyun olarak rakiplerini ezdiklerini söylemek mümkün değil. hele ki rize ve sivas maçlarında defansta çok fazla bireysel hata yaptıklarını gözlemledim. hatay maçı gol atan takımın kazanacağı bir maçtı tam anlamıyla, o golü bularak oyunu açtılar ancak orada da etkili ön ayaklarıyla farkı arttıramadılar.

    kalecileri uğurcan hakkında konuşmaya gerek yok. sağ beklerindeki serkan dinamizm ile ön plana çıkan bir oyuncu ancak teknik becerisi vasat altında. sol bekleri marlon ise savunmada sağlam ancak hücum katkısı çok yüksek değil. stoper ikilisini edgar ie ve vitor hugo olarak belirledi abdullah avcı. vitor hugo hava toplarında çok etkili ve duran toplarda rakibin en büyük gol silahı. savunmada yer yer ciddi konsantrasyon problemi yaşayan ve vitor hugo'dan sonra kendisini biraz daha toparlayan edgar ie ise ortalama bir stoper.

    orta sahada muhtemelen flavio, baker ve abdülkadir parmak görev alacaktır. flavio ve baker'ın oyun becerisi takımdaki diğer oyunculara göre çok daha yüksek ancak flavio'nun defansif müdahalelerde sertlik dozunu arttırması meşhur. zaten oyuncu bu sene başında oynadıkları beşiktaş ve gaziantep fk maçlarında kırmızı kart görmüştü çift sarı karttan. baker'ın ön alanla arasındaki pas bağlantısını minimuma indirmemiz gerekecektir. burada taylan'ın -savunmada- mümkün olduğunca baker'a yakın oynaması elzem. abdülkadir parmak ise çok hırslı ve gerçekten pes etmeyen bir oyuncu. mücadeleden asla vazgeçmiyor. bazen ceza sahasına sürpriz koşular atarak tehlike yaratabiliyor, takım savunması planları dahilinde buna önlem alınacaktır.

    ön alanda nwakaeme-ekuban-djaniny 3'lüsünün forma giyeceğini düşünüyorum. nwakaeme, pandemi öncesi formundan çok uzak ve sakatlıktan çok iyi dönmüş gibi görünmüyor ancak ciddi bir tehdit tabii. karşısında omar'ın oynayacağını düşünürsek, omar savunma zaafı olmayan bir oyuncu olduğu için orada çok büyük tehlike yaşayacağımızı öngörmüyorum ama içeri girişlerinde luyindama'nın daha dikkatli olması gerekecektir. djianiny'nin nasıl bir futbolcu olduğunu pek anlamadım açıkçası.* bende iyi bir futbolcu izlenimi bırakmadı izlediğim kadarıyla ancak henüz yeni kurulan bir takım hüviyetinde olduklarını unutmamak lazım. ekuban hakkında ise yazmaya çekiniyorum. rakibin en tehlikeli oyuncusu. hem hücum presi çok iyi yapan hem de golcülüğü bu kadar iyi olan ekuban; trabzonspor forması giyen futbolcular arasında bizde olmasını isteyeceğim tek oyuncu. umarım stoper tandemimiz bu özellikleri göz önüne alarak oynarlar.

    okan-omar,donk,luyindama,saracchi-taylan-feghouli,belhanda,emre k.,arda-oğulcan ilk 11'i ile çıkarsak daha iyi olacağını düşünüyorum.
    hamle oyuncularımız diagne, falcao, kerem, emre akbaba, sekidika, ali yavuz, emin bayram, ömer bayram, etebo, linnes olacaktır bu durumda. bu sebeple olası bir kötü senaryoda geriye düşersek de maçı çevirmek için elimiz güçlü olacak.
    oyun olarak kesinlikle ezilmeyeceğimiz, rölantide giden bir oyunla kazanacağımız bir maç olacağını düşünüyorum. umarım tahminlerimde yanılmam.

    (bkz: konsantrasyon)
    (bkz: hedef 23)
    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın