resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 18968
    sadece özeti izleyebildim. arda'nın 22 aralık 2020 galatasaray göztepe maçı performansından bağımsız olarak değinmek istediğim bir durumu var.

    hani ayda yılda bir top oynayan yeteneksizler vardır ya, bir adım atsa topa vuracağı yerde 3-4 adım atmadan vuramaz. arda şut çekmeye hazırlandığı anda gördüğüm sahne bu oluyor.

    maçın gol anında da gözüktü. arda şut çekmeden önce küçük küçük 3-4 adım atmadan topa vuramıyor.
    göztepe defansı refleks olarak kale yerine arda'ya koşsa şut çekecek zaman bile bulamayacaktı. neyse ki gol oldu.

    edit: tespitim bu maç özelinde bir şey değil. golün zorluğu, nasıl atıldığı ile ilgili bir yorumum da yok. demek istediğim ortada. arda şut çekerken ciddi zaman kaybediyor ve bazen minik minik 3-4 adım atıyor. bunu barca da oynarken de görmüştüm. top oynayan herkes bilir ki, oynamasına da gerek yok izleyen herkes bilir ki birisi önündeki topa vurmaya karar verdiğinde, destek ayağını atar, açısını alır sonrada şutlar. arda bunu beceremiyor bazen.

    attığı golde ise ciddi zaman kaybetti. birşey düşünmüştür olabilir, kaybedebilir. futbolda bunlar var. lakin fazla pozisyon bulamadığın, bulduğunu atman gereken maçlarda o pozisyon kaçarsa bugün methiye düzenler yarın ilk gömenler olacak. futbol bu kaçabilir diyen pek olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın