• 185
    çok zayıf bir yönetim ve ffp kuralları içerisinde elde edilen 2 şampiyonluk 1 türkiye kupası ve 1 süper kupa ile devam eden dönem.

    2017-18 sezonunda 17. haftada aldığı takımı ndiaye'nin satılması ve fernando'nun sakatlığı sonrası kadro dışı olan donk'u küllerinden yaratarak 11'e koyup tandeminde bitmiş denilen selçuk inan'ı kullanarak şampiyon olmuştur. transfer istediği tek bölge olan sol beke bile kendi ilişkilerini kullanarak inter'in sabrisi denilen yuto nagatomo getirip performans almıştır. kendisinden önce 11'e girmeye zorlanan garry rodrigues'ten şampiyonluk performansı alıp 9 milyon euro'ya satılmasını sağlamıştır.

    2018-19 sezonunda iki forvet sözü verilerek gomis'in satışına onay verdirilmiş ve yerine kimse alınmayarak tarihin en kolay şampiyonlar ligi grubundan çıkmasının önüne geçilmiştir. böylece oynadığımız iki porto maçı ve içerideki schalke maçının kazanılamamasıyla avrupa ligi yolunu tutmuşuzdur. 6 aylık forvetsizlikten ders alınmayarak son gün komşu kasımpaşa'dan 10 + 3 milyon euroluk kazık yenilerek takım bir bakıma bir 6 ay daha forvetsiz bırakılıp, ozan kabak veya rodrigues'in satışından gelen paradan biri komple buraya çarçur edilmiştir. kalan parayla hocanın istediği futbolcular alınıp ligin en iyi stoper tandemi olan marcao-luyindama tandemi kurulmuştur. hakemler alenen galatasaray aleyhinde hatalar yapmış, ali koç, fikret orman ve göksel gümüşdağ önderliğinde kulüpler birliği tarafından galatasaray'a karşı korsan bildiriler yayınlanmıştır. fatih terim haksız yere toplamda 10 maç ceza almıştır. bütün bunlara rağmen takım ikinci yarıda şaha kalkmış ve 8 puan geriden gelip şampiyon olana kadar namağlup ilerlemiştir.

    2019-20 sezonu hocanın dahil herkesin özgüveni tavan yapmış ve geleceğe yönelik takım kurmak yerine ligi nasılsa hallederiz mantığıyla büyük bir yanlış yapılarak avrupa'da başarı getirecek kadro kurulmak istenmiştir. takımın büyük kısmı (muslera, nagatomo, luyindama, seri, lemina, nzonzi, belhanda, feghouli, falcao, andone, taylan) kamplara katılmadığı ve bunların çoğu ligin ancak 3. veya 4. haftası takıma katıldığı için bir türlü oyun planı oturtulamamıştır. profesyonel kötülük var kelimesinden fatih terim'e 4 maç ceza verilmiştir. ardından luyindama, lemina, falcao ve andone'nin uzun süreli sakatlıkları eklenince hoca tekrardan ocak ayını işaret etmiştir. bu dönemde takıma katılan onyekuru ve saracchi hamlesi ve birlikte geçirilen kısa kamp döneminin ardından şaha kalkıp içerisinde khalkedon'un fethini barındıran 8 maçlık galibiyet serisi yakalanmış ve tekrardan şampiyonluğun en büyük adayı durumuna gelinmiştir. ardından tüm dünyayı sarsan covid-19 pandemi krizi patlamış ve geri dönüldüğünde muslera ve andone'nin sezonu kapatması, falcao'nun tekrar sakatlanması ve onyekuru'nun monaco tarafından geri çağırılmasıyla birlikte takım bir daha eski ritmine dönemeyip şampiyonluğu kaçırmıştır. bu sürede alper ulusoy ve 6 saniye kuralı rezilliğine de değinmeden edemeyeceğim. bir takımın başına 4-5 yılda ancak gelebilecek felaketlerin hepsi bir sezonda toplanıp galatasaray'ın başına gelmiştir.

    2020-21 sezonunda bu sefer taraftarı da olmadığından galatasaray için tek başına uğraşan fatih terim, elindeki çok kısıtlı imkanlardan yine ortaya güzel şeyler çıkarmış ancak ara ara sendelemek zorunda kalmıştır. bir devşirme on numarayı 6 numarada registalığa evirmek zorunda kalmış, iki kanat oyuncusunu merkez iç oyuncusuna evirmiştir. forvetinde falcao'nun yeniden sakatlanmasının ardından tekrar diagne'ye muhtaç kalmış, saracchi'nin sakatlığından sonra geçen sezon kayserispor'da 11 oynatılmayan sol bek yedeği emre taşdemir ve luyindama'nın sakatlığından sonra artık kullanımda dibini sıyırdığı donk ile idare etmeye çalışmaktadır. yarın da * liderlik maçına çıkmaktadır ve cezalı olacağı için sahada olamasa da bir aksilik olmazsa tekrardan o koltuğun değişmez sahibi olacaktır.

    bir günde kral olmadık, bir günde tahttan inmeyiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın