resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 1537
    2019 yazındaki fenerbahçe ve bu yılki lazio transferlerinin kendi iradesi dışında gerçekleştiği, yerel süreçte bir takım dış etkenlerin, uluslararası süreçte ise tamamen "ekonomik" sebeplerin baş rol oynadığı fatih terim tipi forvet.

    vedat, belli bir seviyeye gelmiş ancak daha ileri gidememiştir. bunların başında fenerbahçe'ye gitmesi ve söz konusu takımda futbol anlayışının olmaması yatıyor. sonraki italya macerası ise yine ayağına pranga vuran başka bir etken. boşu boşuna 2 yıl kaybetti. ancak kesinlikle kötü bir futbolcu değil. ondan fizik ve kondüsyon olarak beklenilen şeyleri ortalama üstü yerine getiren fakat daha kullanışlı bir forvet olmasını gerektiren ince işleri yapamayan birisi. misal: pozisyon almak, tehlikeli koşular yapmak, çalım atmak ve iyi bir pasör olmak konusunda ileri gidemedi. lazio gibi bir takımda bu defolar ile forma bulması çok zor. belli ki orada yalnız kaldı ve bu nedenle işin psikolojik, mental kısmını halledemeyince iyice kötü günler geçirdi. futbol sadece saha içinden ibaret değil. kim bilir nasıl bir ortamı var ve adapte olamıyor.

    açıkçası geçen yıl bize gelmesini çok istemiş ve olumsuz sonuçlanınca üzülmüştüm. fener'e gittiği için değil; sadece fatih hocanın aradığı forvet olması ve sistemine cuk oturacak olması nedeniyle üzülmüştüm. ilerde zaman ne gösterir bilinmez. zaten alırsak kiralık alabiliriz, bu ekonomik koşullarda takımının beklentisini ya da kendi beklentisini karşılayabilir miyiz bilmiyorum. hatta yeniden türkiye transferinde fenerbahçe dışında bir takıma transferi ihtimali için bir prosedür var mı onu da bilmiyorum. tüm koşullar uygun olursa gelmesini isterim. bizim takımın en önemli eksiklerinden biri de maalesef gezici forvet eksikliği. arkadaki adamlara zaman kazandıracak, oyunu rakip ceza alanına yığmamızı sağlayacak ve ilk adamdan başlayan presi yerine getirecek bir forvete çok ihtiyacımız var. diğer türlü topu ileri taşıma konusunda sıkıntımız yok ama hareketsiz forvetler yüzünden en az 5- 6 pas fazladan yapmak zorunda kalıyor ve rakibin önlem almasına sebep oluyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın