resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 3334
    emre akbaba; galatasaray taraftarının sevgisine karşı fenerbahçe'nin ilgisini bir koz olarak kullanmış ve sözleşmesinin son senesine girilirken finansal fair play kıskacında olan galatasaray'ı fenerbahçe'nin önerdiği bonservis bedelinden daha fazlasını ödeyerek bafetimbi gomis'i satmak zorunda bırakmış olan galatasaray'ın çocuğu...

    bi kere şu galatasaray'ın çocuğu konusunu geçelim artık. acaba fener'in teklifini mi kabul etti galatasaray'ın teklifini mi diye günlerce gergin gergin bekledik. sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış emre akbaba'yı fenerbahçe ile açık arttırmaya girerek 3.5 milyon euro ödeyerek transfer ettik. ben galatasaray'da oynayacam deyip fenerbahçe ile hiç görüşmeyebilirdi, 1 yıl sonra bedava ya da 6 ay sonra çok çok daha cüzi bir bedelle kadromuza katılabilirdi. ama o fenerbahçe'nin ilgisini bir koz olarak kullanıp bizi ffp kıskacındayken 3.5 milyon euro ödemek zorunda bıraktı. galatasaray'ın çocuğu olmak böyle bir şey değil. kusura bakmasın ama emre akbaba'ya galatasaray'ın çocuğu diyorsak sivasspor'un bende büyük emeği var deyip sözleşmesinin bitmesine 1 sene kala kendisini 2 ezeli rakip arasında açık arttırmaya çıkarttırmayan ve emre belözoğlu'nun aramalarını cevapsız bırakan emre kılınç ve yine rizespor ile davalık olmayı göze alıp aynı şekilde emre belözoğlu'nun aramalarını cevapsız bırakan oğulcan çağlayan'a metin oktay falan dememiz lazım o zaman.

    emre bende gelirken de soru işaretiydi. kesinlikle tutar dediğim bir transfer değildi tutmama ihtimali ciddi ciddi düşündürüyordu. çünkü isim vermek istemiyorum ama bu ligde her sezon 5-6 tane anadolu takımının maçları tamamen halı saha maçı kıvamında oynanır. o sezonki alanyaspor da öyle bir takımdı. zaten hücumdaki partneri vagner love da beşiktaş'a transfer oldu ve o da fos çıktı. halı saha maçı kıvamında oynayan bir takımdan büyük takıma geldiğinde maçları fiziki zorluk ve kapanan rakiplerden dolayı daha yüksek nabızla oynuyorsun. daha yüksek nabızla daha yoğun bir markaj altında oynayınca yapabildiklerin ister istemez kısıtlanıyor.

    emre bende her ne kadar soru işareti olsa da öyle çok da kötü başlamadı galatasaray kariyerine, bi kere adam tılsımlıydı. çok da süper oynamasa bile gol tehtidi vardı. doğru zamanda doğru yerde olup doğru vuruşu yapabiliyordu. ancak fizik kısmı sıkıntılıydı. bunu sağ açık oynadığı porto maçınd gösterdi zaten. üzerine bir de sakatlıklar gelince iyice geriye gitti.

    bizim için ayağını kırdı diyorlar. evet doğru, üzüldük, içimiz cız etti. ama uğur uçar da dizini mersin idman yurdu yüzünden kırmamıştı, dahası uğur'u yanlış ameliyat eden kariyerine sakatlıktan sonraki ikinci darbeyi vuran doktorlar da çatladıkapıspor'un doktorları değil bizim doktorlarımızdı. aynı şekilde aydın yılmaz da galatasaray için ayağını kırdı. gelelim semih kaya'ya. 16 yaşında batuhan karadeniz'in röveşatasına kafa uzatmış ve kafasına aldığı darbe ile yere yığılmıştı. semih kaya o gün ölebilirdi. beyninde pıhtı oluştu, ameliyat edildi ve 6 ay kadar sahalardan uzak kaldı. semih kaya galatasaray'ın çocuğu değil miydi? ya da kırık burnuna tampon yapıp mor gözlerle oynayan umut bulut? evet sakatlık üzücü, hep beraber kahrolduk. ancak emre'ye sürekli bizim için sakatlandı dersek bizde oynarken ayak kıran, kafa kıran adamların hakkı ne olacak?

    tıpkı linnes gibi emre'ye de acayip bir pozitif ayrımcılık var. kötü oynadığı bir maç mal gibi kafa topuna çıkan savunmacının dirseği çenesine geldi penaltı oldu diye övüldü. ya bunda övülecek bişey yok. sen ben sahada olsak bize de gelebilirdi o dirsek. tamamen savunmanın mallığı. yine aynı maç ayağının altından kaçırdığı top diagne'ye asist oldu. 3 maçtır vasatın biraz altındaydı. iyi olmadığının farkınaydım ama ne kadar eleştirsem de benim bile ayrı bir sevgim var, içimde kalan ukteler var şu adama karşı. düzelir toparlanır diye umut ediyordum. ancak 18 aralık 2020 fatih karagümrük galatasaray maçının ilk yarısında oynadığı oyun tek kelime ile skandaldı. sürekli tembel düşen paslar, ağır çekim peşine koşulan toplar, kaleci ile karşı karşıya kalacakken ayağının altından kaçan top falan.

    14 milyon tl teklif var deyip teklifimizi beğenmediği yönünde iddialar var. cimbomun çocuğuysa kendisi şayet boş mukaveleye imza atar. biz cimbomun çocuklarından böyle gördük. yok cidden 14 milyon tl teklif var diyorsa benim için gitmesinde hiç bir sakınca yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın