resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 3332
    18 aralık 2020 fatih karagümrük galatasaray maçının skorundan bağımsız bir şekilde kendisini eleştireceğim. hani yangıncı, itfaiyeci falan değilim sadece görüşlerimi paylaşacağım.

    "ama bizim için sakatlandı."

    söylenen yegâne şey bu. bunu söyleyenlerin çoğu, umut bulut'un 9 ocak 2016 galatasaray karşıyaka maçında burnunu kırmasını ve buna rağmen büyük bir fedakarlıkla oyuna devam etmesini es geçmişlerdi. burnunda kocaman sargı bezleri ve gözlerinin etrafındaki şişliklerden dolayı bomboş kaleye golü kaçırdığında acımasızca "defol git" dediler bu kişiler. baktığın zaman o da bizim için canını dişine taktı ama kim ona cimbombomun çocuğu dedi? kim ona helal olsun lan dedi? tam tersi herkes o gün ona küfrediyordu. ha ama arada kral ilan ediliyor, o da fenerbahçe'ye gol attığı için ha... hani galatasaray'da yaptıkları için değil.

    her ne kadar son zamanlardaki performanslarını beğenmesem de, semih kaya'da maçlarda her zaman sargı beziyle oynuyordu, ne zaman baksam kafası kan revan içindeydi. bak teneke bağlayıp gönderdik. aynı şekilde aydın yılmaz'da ayağını kırdı ama kimse çıkıp "ama bizim için kırdı" demedi. bu örneklerden yola çıkarak bir soru sorayım: galatasaray tarihinin en büyük fiyaskolarından biri olan tarık çamdal, şampiyonluk maçında ayağını kırsaydı "ama bizim için kırdı" diyecek bir babayiğit(!) çıkar mıydı?

    emre konusunda "ayağını bizim için kırdı" diyenler yukarıdaki soruyu düşünedursun, ben emre akbaba'ya geçiyorum.

    tamam fedakarlık yapmış olabilir, veya ne bileyim başka şeyler yapmış olabilir ama karşılığını da fazlasıyla aldı. 1.5 yıl sakat kaldığı dönemde sözleşmesinde yazılan parasını kuruşu kuruşuna aldı. almasın demiyorum yanlış anlaşılmasın, sözleşmede yazıyorsa hakkıdır ama ne olursunuz sakatlandığı zaman sanki asgari ücret veriyormuşuz gibi davranmayın. kupa seremonisinde görüntülü olarak kendisini aradık, taraftar olarak her türlü desteği verdik, cimbombomun çocuğu dedik, parasını eksiksiz zamanında yatırdık.. daha ne yapalım kardeşim?

    ilk geldiği zaman helal olsun dedim, adamdır dedim hala da adamdır, iyi niyetinden şüphem yok ama maalesef ki mücadelesini çok yetersiz görüyorum. daha nasıl kibar açıklayabilirim bilmiyorum ama tutmadı abi bizde, gram gelişme gösteremedi. en ufak ikili mücadelede yerde kalıyor, top kontrolü çok kötü, oyundan çok düşüyor vs. hani olmadı yani yapacak bir şey yok. keşke olsaydı, keşke hayatının topunu oynasaydı; bunu taraftar olarak çok istedik ama artık bazı şeyleri de kabullenmenin sırası geldi de geçti bile. benim için aslolan ne emredir, ne de bir başkası... aslolan sadece galatasaraydır. baktığım zaman galatasaray'a yarar sağladı mı? sağlamadı. e o zaman diretmenin de mantığı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın