• 12
    melo-sneijder ve drogba gibi bir fırsat transferi yaparsanız en az 2 sezon takımınıza hayvan gibi katkı verecek üst seviye oyuncu elde edersiniz, bu transferleri kısaca incelersek: melo fiorentinada fırtınalar estirirken juvede altın bidon seçilmisti, yaşı 28'di ve hırsı bile bizde neler yapacağını göstergesiydi. sneijder interde bazı mental sorunlardan dolayı kadro dışı kalmışti ve bir önceki sezon en iyi üç futbolcu arasındaydi, ayrıca yaşı da 28'di, normalde asla alinayacak bonservislere alınabilecek durumdaydi. drogba'nın yaşı epey büyük olsa da fizik üstünlüğü ve tekniği sayesinde her daim ligimizde iş yapacak bir oyuncuydu ve transfer olacağı dönem çin'deki takımıyla sözleşmesini tek taraflı fesih etme yetkisi vardı. bu transferler epey sancılı süreçler sonunda gerçekleştirildi ve üçünden de müthiş verim alındı. fırsat transferi denilen şey ligin ve takımın dinamikleri göz önüne alınarak yapildiginda olumludur. zaten itelenecek yer aranan, fizik olarak asla rakiplerine drogba tarzı üstünlük sağlamamış ayrıca standart futbolcu fiziği de zaten bitik haldeki falcaoyu bunları bile bile sırf adindan dolayı tomarla para vererek takıma getirirsen o korkulan isminden başka bir şey almamış olursun. nitekim yılda üç beş oynayıp sürekli sakatlanan adamı göndermek için çare üretmeye çalışıyoruz şu anda.

    örneğin beşiktaş için bu sezonun fırsat transferi aboubakardir. adam fiziken bitik ama beşiktaş öyle bir durumdaki aboubakarin ölüsü bile işlerine yarıyor. sabit ücret ödemeden maç başı ücretle çok cüzi paraya getirilen bu adam beşiktaş'a fenerbahçe derbisini kazandırdı ve getirilirken alınan risklerin çoğunu bertaraf etti bile.

    bizim için fırsat transferi şu anda ali akman ve onyekurudur. bu iki oyuncuyu makul ücretlerle takıma katmamiz hem takım yaşını küçültme hem de takıma alternatif ve dinamizm kazandırma açısından çok çok önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın