• 682
    ztk maçlarının yayınlanmakta olduğu kanal.

    ilgili medya kuruluşunun (bkz: turkuvaz medya) 4 tv kanalından bir tanesidir. bu kanalların yönetimi yakın zamana kadar 2'ye ayrılmaktaydı. atv ve a2 ile ahaber ve aspor ayrı kulvarlarda faaliyet göstermekte. dolayısıyla gelir kaygıları da farklı şekilleniyor. bu farklılık nedir diye soracak olursanız, atv ve a2 tam zamanlı ölçülen ve ana kanal olarak tabir edilen kanallarken, ahaber ve aspor 15 dakikalık ölçüme tabi olan tematik kanallardır.

    ana kanalların cpp (cost per person) fiyatları aldıkları reyting ile çarpılırken tematik kanallar birim saniye fiyatı üzerinden fiyatlanır. dolayısıyla ana kanalların yaptıkları gelirler tematik kanallara nazaran çok daha fazladır. muhtemelen aspor'un ztk gelirine daha çok ihtiyacı olduğundan, sıkışık takvime rağmen, yayınları dağıtmamayı tercih etmişlerdir.

    diyeceksiniz ki atv'de de maç yayınlanıyor. pek tabi atv de bu yayınları yapıyor fakat iyi reyting üretebilmesi için maçın öneminin yeterince artması gerek. yoksa halihazırda izlenen ve gerekli reytingi üreten dizinin ya da programın yerine turgutluspor'un oynadığı bir maçı yayınlaması düşünülemez. bir ihtimal a2'de bu yayınlar gerçekleşebilirdi ama dediğim gibi asıl gelire ihtiyaç duyan kanal aspor'du ve maçlar burada sıkıştı.

    muhtemelen çeyrek finalden itibaren atv ve a2 de maç yayınlarına dahil olacak ve aslan payını kapacaktır.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın