resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1258
    (bkz: #3031451)

    muhammet kerem aktürkoğlu hakkında da yazmıştım. maç içi tempo ve devamlılık bu tarz futbolcuların ne olacağını belirlemede büyük etkendir. dünyada yetenekli futbolcu sayısı çok fazla. özellikle insan kaynaklarını değerlendirme konusunda gösterilen gelişim iyi futbolcu sayısını da arttırdı. artık en çok isteyenler başarılı oluyor.

    burak yılmaz'ı kariyeri boyunca götüren ve bu yaşta lille'de oynamasını sağlayan şey bu istek. çok mu yetenekli adam? hayır. ama sürekli arıyor. aynı sebepten ötürü kendisinden çok daha yetenekli sinan gümüş hiç ama hiç olmadı.

    bu güne kadar gördüğüm, yunus da maç içinde aramıyor. istiyor ki top, elverişli pozisyon onu bulsun. öyle olunca da yeteneklerini sergileyeceği an sayısı düşüyor ve verimsiz bir oyuncuya dönüşüyor. arasa belki bambaşka bir kaliteye çıkacak. ama oyuncu karakterini değiştirmek oyuncu mevkisini değiştirmekten, oyuncuyu yeni bir mevkiye adapte etmekten çok daha zor bir hadise. örneği var ama çok az. yunus azimli, arayan, maç için devamlılığı olan bir futbolcuya dönüşür mü? bence oyun karakteri şekillenmiş bir futbolcuyu bu konuda eğitmek, oyuncuyu altyapıda oyun karakteri oluşurken şekillendirmekten çok çok daha zor. inşallah bu değişimi gösterir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın