resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 3701
    kendisine karşı karışık hisler içinde olduğum eski futbolcumuz.

    türk futbol tarihine nasıl damga vurulacaksa o şekilde damga vurmuş, yaşadığı şampiyonlukları uefa kupası'yla süslemiş, dünya kupaları tarihinin en erken gol atan oyuncusu, milli takımda ve türkiye liglerinde en çok gol atan oyuncu ünvanına sahip, dünyanın en büyük 5 liginden 2'sinde forma giymiş diye uzayıp giden bir dizi sıfatın sahibi efsane...

    ilk defa daha çocuk yaşta izlediğim (bkz: #2510267) adamı bugün yaşadığı ve yaşattığı başarılar, gollerle değil de alçak bir örgütle birlikte anmak durumundayız. ne kadar üzücü, kabul etmesi ne kadar zor olsa da, gerçek bu! hoş, kendisine kalsa yasa dışı bir fiilde bulunmadı, ki ben de kendisinin yasa dışı bir fiil içerisinde olduğunu düşünmüyorum, fakat adının birlikte anıldığı örgüt aleyhinde çıkıp tek bir kelime etmişliğine de şahit olmadık.

    bugün kulübümüzün kendisine uyguladığı sistematik izolasyon kabul edilebilir, bunu devletin tüm kurumları uygularken kulübün bundan bağımsız hareket etmesi düşünülemez. ama acı olan şey, onu izlemiş olan nesillerin çocuklarına onu anlatmakta yaşadığı ikilemdir. onun futbolunu anlattığında karşılaşmaktan korktuğu tepkilerdir. bugün yaşasaydı modern futbol endüstrisinde değerinin nereleri göreceğini tahmin bile edemeyeceğimiz bir adam, ki tam olmamış halleri için 20 milyonlar saçılmakta.

    bence burada sorulması gereken soru şu; yaşadığı örgütsel teslimiyet (!) duygusu onun tüm yaptıklarını boş kümeye mi çevirdi? onu yaptıklarıyla değil de ait olduğu yapıyla mı konuşacağız? bunlar düşündüğümüzden çok daha zor sorular maalesef...

    sizi bilmem ama bana hakan şükür denildiğinde aklıma gelen tek şey var; "kim attı kral attı hem de leeds'te, allen road'ta!"

    https://www.youtube.com/watch?v=amXi3Vlrmt0
App Store'dan indirin Google Play'den alın