resim
Jesse Tamunobaraboye Sekidika
Takım:Sabah FK
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.74
Uyruk:Nijerya
  • 654
    öncelikle hangi maçtı net hatırlamıyorum. gaziantep maçı olabilir. 2019-2020 sezonunda pandemi arası sonrası oynadığımız maçlardan biriydi. takım öndeyken oyuna dahil oldu jesse, fena değildi idare ediyordu en azından diyelim. sonra rakip gol buldu. rakip gol bulunca bu arkadaşın eli ayağına dolandı. öyle bir panik yaşadı ki sağ kanatta topu aldı, önündeki savunmacıyı geçmesini bekliyoruz ama geçemeyecek, vücut dili geçemeyeceğim panik yaptım diye bas bas bağırıyor. sağ bekimiz 2-3 metre önünde top istiyor ama topu ona da atamıyor, rakip savunmacıya veririm diye korkuyor. panik adam ben tv başından titrediğini görüyordum. atamadı da, en garantisi orta yapayım demiş ancak onu da önündeki savunmacıya nişanlamış ve topu kaptırmıştı. şu pozisyon jesse'nin o dönem için mental olarak henüz bu seviyeye hazır olmadığını gösterir nitelikte bir pozisyondu. kendisi mental olarak bu seviyeleri kabullendi ve kendisini bu seviyenin futbolcusu olarak görmeye başladıysa takıma faydalı olabilir, ancak mental olarak hala o günkü jesse ise galatasaray'da oynayabileceğini zannetmiyorum. zaten o maçtan sonra başlığına da pek hoş şeyler yazmamıştı taraftar. iq'su forma numarasından küçük tarzı entryler girilmişti o pozisyondan sonra, dün gibi hatırlıyorum.

    onun dışında kendisini takıma yeni katıldığı dönem ilk 11 çıktığı bir kupa maçında set hücumunda biraz yetersiz gördüm. topsuzken hareketlendiği noktalar biraz problemli gibiydi. ancak aradan tam 1 sene geçti. bu 1 senelik süreçte artık yavaş yavaş bu seviyeyi sindirmiş ve mental olarak kendisini geliştirmiş olabilir. yorum yaparken bunları da hesaba katmak gerektiğini düşünüyorum. verim alabileceğimiz bir noktaya geldiyse hoca mutlaka değerlendirecektir zaten. sever böyle hızlı adamları.

    şunu da açık bir şekilde söyleyeyim onyekuru'daki o özgüvenin yarısı şu adamda olsa onyekuru'dan çok daha faydalı olur. çünkü en basiti şut atarken falan topa onyekuru'ya göre bayağı bilerek vuruyor. uzak direği yerden nişanlaması falan bilerek, görerek yaptığı işler hep. ama o özgüven noktası oyuncuyu bir anda yetenekleri alınmış space jam karakterine çevirebiliyor.

    zaten taraftar olarak oyuncu isterken, yorumlarken bunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. galatasaray'da her oyuncu yeteneklerini sergileyemez. önce yeteneklerini sergileyebilecek düzeyde bir fizik kapasitesi ve mental olgunluğu olması gerekiyor. evet ligimiz kalitesiz ama zor bir lig. galatasaray forması giyip her hafta hedef maçını oynayan bir takıma karşı oynuyorsanız daha da zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın