• 4944
    başarısızlığı saha dışı nedenlerde aramaya devam ettiği sürece başarıdan uzun süre daha uzak kalacak olan futbol takımı.

    galatasaray rangers maçı sonrası kasımpaşa karşısında da yenilirken, maçın hemen ardından üç transfer birden açıklayan ve nazire yapan farklı bir takım mıydı?

    tek tek inceleyelim.

    1. galatasaray - sakatlıklardan ligin sonunu tamamlayamamış, eldeki bir çok oyuncusunu göndermiş ve transfere sadece 500 bin euro harcayıp bir adet yedek oyuncu dışında, bonservissiz oyuncularla eksiklerini doldurmaya çalışmış, sezona açık rotasyon eksiklikleriyle girmiş, yönetim-teknik direktör uyuşmazlığının yaşandığı, başkanın hastalıkla boğuştuğu, taraftarın yönetime tepkili olduğu bir camia.

    2. beşiktaş - elektrik faturasını ödeyemeyen, avrupa'da oynadığı iki maçını da kaybedip tamamen elenmiş, sakat veya bedava oyuncu riskine girip eksiklerini bir miktar tamamlayabilen, kimsenin şans vermediği bir takım.

    3. trabzonspor - geçen sene en çok katkı veren oyuncuların ayrıldı ve yerlerinin doldurulamadığı, hoca sıkıntılarıyla sezona başlayıp 10 haftada zaten dibe batan bir ekip.

    4. başakşehir - şampiyonlar liginde zor duruma düşmüş, ffp dolayısıyla transfer yapamamış yine sezona eksiklerle girmiş bir camia.

    5. alanyaspor - fazla yoruma gerek yok, doğru işler yapsalar da şampiyonluk alışkanlığı olmayan bir takım ve yeni bir hoca.

    görülen rakipler bunlar. hemen hemen tüm takımlar maddi problemler yaşarken sen nasıl olduysa elindeki ortalama performans gösteren santraforu 17.5 milyon euro bedelle sattın ve dile kolay 18 oyuncu aldın takımına. hocanı da yeniledin. her mevkiye 2-3 adet transfer yaptın. biz bir tane orta saha alamazken sadece o bölgeye 3-4 tane oyuncu getirdin. 3 tane santrafor aldın. 4 tane bek aldın. 4 tane kanat aldın.

    12 maç oynadın ligde, avrupa da yok. ne yaptın 12 maçta? top mu oynadın? 12 maçta toplasan kaç tane organize hücum yaptın?

    hatta üşenmeyelim kısa kısa bakalım.

    1. rizespor : valencia'ya yapılan yalandan bir penaltı. rize maçında çok daha serti bize yapılınca medya trolleri, futbolu öldürüyor derken valencia pozisyonuna doğru demişti. +2 puan bonus.
    2. hatayspor : 9 kişiye isabetli şut çekemedin.
    3. galatasaray : kaç tane geçiş hücumu şansı yakaladın, luyindama tek başına kesti hepsini. altay'ın sektirdiği 5 topu birisi tamamlasa kayıp kaçınılmazdı ama ne hikmettir ki medya fener'i göklere çıkardı o maçtan sonra. +1 puan bonus.
    4. karagümrük : son dakikalarda kaçan penaltı olmasa puan kaybı kaçınılmazdı, şansa gelen +2 puan.
    5. göztepe : penaltı. serdar aziz'in hakemlere hakaret etmesine rağmen kırmızı görmemesi. tabii 50 tane orta açılınca hepsi unutuluyor.
    6. antalyaspor : yine 50 tane orta. 45 dakika 10 kişi oynayan bir rakip. 85'te saha zemininde kayan rakip oyuncu ve penaltı. bünyamin miydi o çocuk yüzünden yenilen 2 gol olmasa fener bu maçı bile kaybedebilirdi.
    7. konyaspor : 90 dakika hiç bir şey üretemeyen aciz bir takım. sonuç 0-2.
    8. gençlerbirliği : kaleyi tutan her şutun gol olduğu, maçın kırılma noktasının yine yalan bir penaltı olduğu maç.
    9. beşiktaş : 40 dakikadan fazla eksik oynayan rakip ve anca karambol golleriyle skor üreten bir takım.
    10. denizlispor : kalecileri sayesinde galibiyet aldıkları bir maç. denizlispor az becerikli olsa zaten 5 atardı.
    11. yeni malatyaspor : ezile ezile yenildikleri bir maç daha.

    bir tane bile domine ettikleri maç yok. belki biraz göztepe biraz da antalya maçları ancak bu durum da rakip savunma hattı ve rakibin eksik oynamasıyla ilişkili.

    ne oynadınız da niye ağlıyorsunuz?

    galatasaray'ın domine ederek kazandığı en az 5 maç var üstüne domine edip kazanamadığımız maç var.

    saçma bir elle golümüzün iptal edildiği ve mükemmel kalecimiz yüzünden yediğimiz saçma 2 golle kaybettiğimiz bir maç var.

    herhalde tek sıkıntı beklerimizin her yerden rasgele orta yapmak yerine topu sürekli doğru noktalara ulaştırmaya çalışmaları ile ilişkili. ha ilk 11'in as kadrosundan 7 kişi eksikle kaç maç oynadığımızı da unutmamak lazım.

    biz ağlamıyoruz da siz hangi maçın hangi kısmı için ağlıyorsunuz?

    20 tane adam almışsınız, şampiyon olacak 2-3 tane takım çıkartabilirdiniz, bunları diyen adamlar gelmiş şimdi saha içi, saha dışı her yer için ağlıyor.

    ağlamaya ve her sorunu dışarda aramaya devam edin, dibe batmaya mahkumsunuz bu zihniyetle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın