resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 9751
    saha içini konuşan yorumcular ve sosyal medya kullanıcılarının genel bir eleştirisi var ya; bütün anadolu takımı hocaları aynı formasyon aynı taktikle oynamaya çalışılıyor diye. salt saha içi özelinde yanlış bir argüman sayılmaz. gerçekten böyle bir şey var.

    hamzaoğlu ise şu anda 4 forvet karakterli oyuncuyu aynı anda kullanarak bir anadolu takımı için oldukça marjinal bir oyun planıyla oynamaya çalışıyor. hani genoa falan oynasa birileri bakın orda alt takımlarda ne biçim farklı oyunlar var bizde yok diye parmakla gösterilirerek türk futbolunun neden geri kaldığına dair çıkarım yapılırdı. bizde böyle bir yapı olunca adamlar umut, kubilay falan tartışıyor. işin içinde evlatçılık arıyor. sahaya önyargısız, oyun odaklı bakamadığı için böyle bir düşünce çıkıyor. abi derdiniz oyunsa gerçekten burda bir farklılık var çünkü. 12 aralık 2020'de fenerbahçe'ye karşı aldığı galibiyetin öncesindeki haftaların hepsinde de oyunu ve planı değil umut ve kubilay üzerinden değerlendirme yapıldı. sen niye adam değerlendiriyorsun ki sen oyun planı ve plandaki oyuncuların rollerini ve verimini değerlendir. kubilay bir alt ligde bursa'dan kovulmuş ama burda hamza oynatıyormuş. kubilay'ı bursa'da en önde tek santrafor olarak oynatıyorlardı. kubilay da iyi bir bitirici olmadığı için kaçıra kaçıra iyice dibe çöktü. malatya'da ise çok farklı bir oyunda çok farklı bir rolde oynuyor. aynı şey mi bu mesela?

    şey yapmalıydı umut'u kesip orta sahaya bir tane daha adam koymalı, kubilay yerine de savunmaya düzenli dönmeyen hızlı fofana koyup klasik 4-3-3 le kontra kovalamalıydı. sizce bu plan daha mı iyi? bence değil, klasik bir yapı ama tartışabiliriz. ama adam bu kadroda evlat var mı yok mu kategorisiyle bakıp oyun planı odaklı bakmadığı için herhangi bir fikir sunmadan sığlıkta kalıyor.

    tabi malatya'nın. 12 aralık 2020 fenerbahçe yeni malatyaspor maçında formasyon olarak 4-2-3-1 oynadığı söylenebilir ama oyunda bildiğin sürekli yer değiştiren 4 forvet vardı. mesela adem büyük sol kanat gibi oynasa ve orayı savunsa da bildiğimiz tipte çizgi oyuncusu gibi oynamadı. zaten değişken oynadıklarının en büyük kanıtı malatya'nın 2. golü. kubilay sola geçti ve ordan ortaladı, umut attı. zaten hepsinin çok koşması ve havadan iyi olmaları belli bir mantıkla ve planla beraber oynadıklarını gösteriyor. işte bizim esasen bu oyun planını değerlendirmemiz gerekiyor. yeteneksiz çıksın yetenekli girsin deyince sen oyun tartışmıyorsun veya yeni bir oyun önermiyorsun ki bu kadar sene futbol izleyip oyun algısı mahalle maçından öteye gidememesi ve kafayı kimliklere ve komplekslere yaslamak üzücü gerçekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın