• 125
    gram başarı hak etmiyorlar, oynadıkları oyun zerre keyif vermiyor. kadronun geleceği desen zaten yok. sene başından bu yana şansla, duran topla, hakemle vs. attıkları goller bir şekilde bitecekti elbette. artık puan kayıpları zamanı. senelerdir ne kupa, ne şampiyonluk, hiçbir şey yok. buna rağmen kibirlerinden ölüyorlar, galatasaray kompleksleri yüzünden her adımlarında tedirginler. aykut kocaman, phillip cocu, ersun yanal ve son olarak erol bulut, hepsini topla fatih terim'in yarısı kadar başarıları etmiyorlar. buna rağmen tüm bu antrenörlerin hepsine istisnasız guardiola, pochettino muamelesi yaptılar. ayranları yok içmeye, tahtırevan ile giderler sıçmaya durumu tam olarak hasıl oldu suyun öte yakasındaki muhataplarına.

    al pacino’nun başrolü keanu reeves ile paylaştığı, taylor hackford’ın unutulmaz filmlerinden şeytanın avukatı'nda(devil’s advocate) kibir üzerine harika bir diyalog işlenmiştir, “kibir en sevdiğim günahtır” diye. hristiyanlıkta kibir, yedi ölümcül günahın başında gelir. hasetlik, açgözlülük, öfke, aşağılama gibi bir çok “günah”ın masaya kurulduğu ailenin reisidir. kibir en büyük günahtır. yine seven filminde de kibir üzerine çok güzel sahneler çekilmiştir. bu vesileyle bu filmleri de tavsiye edeyim. en büyük tavsiye de fenerbahçe taraftarına.

    terim diyordu ya, “biz adı geçenlerin pek çoğuyla rakip bile değiliz. aynı şeyleri hiç yaşamadık. aynı yoldan yürümedik, aynı yollardan geçmedik. benzer başarılarımız da yok. üstüne üstlük rütbemiz de farklı. hak yiyip, gak diyenlere, gecemizi gündüzüme karıştırıp inancımızı daha çok artıranlara tekrar geçmiş olsun”.

    yine hocanın aynı açıklamalarında yaptığı temenni ile bitireyim sözümü. “allah herkese önce vicdan rahatlığı sonra da huzur versin”.

    daha da beter olmaları temennisi ile...
App Store'dan indirin Google Play'den alın