• 330
    her zamanki gibi galeyana gelip isi abartiyoruz. bir insana siyah demek irkcilik degildir; lutfen hassas olmak ile sjw denen lagim cukuruna dusmeyi karistirmayalim.

    zaten siyahi insanlar bundan gocunmazlar da. webo'nun sinirlendigi kelime, 'the n-word' dedikleri 'nigger' kelimesinin kardesi 'negro'. birisine sarisin dediginde gocunmuyorsa, siyahi bir insanin gocunacagini varsaymak irkciligin dik alasidir zaten. iki saniye bir soluklanin, bir geriye adim atin ve dusunun.

    tabii belli olmaz, belki de ben yanlis biliyorum ve birlikte okudugum, calistigim, dostluk kurdugum onca siyahi insan (kiz, erkek, amerikali, afrikali, ingiliz etc.) hepsi rol yapiyorlar*.
    ah, bazilari mesela african-american ifadesini tercih ederler, dogrudur; fakat benim hayatimda karsilastiklarim arasinda sadece asagilik komplekslerini yuksek egolariyla kapatmaya calisanlari sadece 'amerikali' veya 'ingiliz' olarak tanimlanmayi tercih ediyorlar.

    fakat burada daha once de yazdim, formata uygun degil diye silindi... her siyahi oyuncu transferi konusuldugunda 'cig et yesin', 'adami parcalasin', 'boynuma dolasin', 'afrika'nin balta girmemis ormanindan gelsin' vs. vs. yazip da burada irkciligi yermek, (bkz: #3028070) entry'sinin ne kadar dogru oldugunu da gosteriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın