• 31
    bazen eleştirilen varlığı aslında sözlüğün raytingini ve sözlükteki entry sayısını düşürür. sözlüğün fayda sağladığı bir kural değildir.

    sözlüğün belalı entrylerden sorumluluğu ise tamamen muhattabın doğrudan başvurusu veya mahkeme kararının kendisine tebliği ile başlar. o saatten sonra kanuni süre içerisinde gerekeni yapmazsa sözlük ancak o zaman sorumludur. çünkü sözlük içerik sağlayıcı değil yer sağlayıcıdır. içerik sağlayıcı yazarlardır. cezaların ve sorumluluğun şahsiliği prensibi bunu gerektirir. özetle bu ve diğer bir çok kuralın varlığı özünde sözlüğün ekonomik değerine zarar verir.

    bu kuralların iki amacı var.
    1) yazarları korumak. bu ülkede yanlış anlaşılacak bir ima nedeni ile dahi tutuklanmak, kara listelere kaydedilmek çok kolay...
    2) dejenere olmayıp, galatasaray taraftarına ve spor severlere kaliteli bir ortam yaratmak.

    yani esasında bu kuralları benimsemek ve bu kurallara sahip çıkmak insanın kapısının önünü temizlemesiyle, içinde yaşadığı doğayı korumasıyla eşdeğer. bundan sonrası ise biz yazarların elinde. birbirimize ve fenerbahçe taraftarının aksine rakiplere nefret kusmadan görüşlerimizi paylaşıp saygıyı kılavuz belleyerek eleştirilerimizi getirebilmekte.

    bu gün bir ekşi sözlüğe dönüşmek, yazar sayısını 5'e, sözlük gelirini 10'a katlamak o kadar kolay ki...

    sevdiğim bir sözle noktalamak istiyorum; "ne dilediğine dikkat et, gerçek olabilir."
App Store'dan indirin Google Play'den alın