• 333
    takımımızın sahaya fatih öztürk, emre taşdemir, taylan antalyalı, oğulcan çağlayan, emre kılınç ve emre akbaba olmak üzere 6 yerli ile çıktığı maç.

    bu 6 oyuncudan emre akbaba haricindekiler takıma bonservissiz, sudan ucuza denebilecek paralara geldiler. aralarında tek bonservis verilen oyuncu olan emre akbaba muhtemelen sahadaki en yetersiz isimdi.

    sonradan giren yerlilere baktığımız zaman, hepimizi heyecanlandıran kerem aktürkoğlu bonservissiz, ali yavuz kol altyapı ürünü, ömer bayram ise sembolik bir bonservisle kadroya katılmıştı.

    yani neymiş iyi oyun ve oyuncu için milyon eurolar saçmaya gerek yokmuş.

    9 yerliye süre verdiğimiz maçta herkesi en çok hayalkırıklığına uğratan oyuncu, dişe dokunur bonservis verdiğimiz tek oyuncuysa bundan ders çıkarmak gerek.

    dip not: bu 9 oyuncudan emre akbaba ve emre kılınç'ı bir tarafa koyarsak, 7 oyuncunun arasından ödenen en yüksek maaş 4m₺, 7 oyuncunun ortalama maaşı 2.2m₺. bu da günümüz kuruyla 230k€ yapıyor.

    bizi sportif ve ekonomik anlamda kurtaracak çözüm budur.

    dün oynayan 9 yerli oyuncuya taahüt ettiğimiz yıllık maaş 37m₺. yani 3.9m€. kimseyi hedef göstermek istemiyorum ama bu feghoulinin maaşına eşit. falcao'nunkinden bir hayli düşük.

    bu konu hakkında iyice düşünmek ders çıkarmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın