resim
Cem Sultan
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 87
    sene 1995, borussia dortmund büyük yatirimlar yapmis, firtina gibi lige baslamisti. kadrosunda matthias sammer, julio cesar, stephane chapuisat, andreas möller, karlheinz riedle gibi süperstarlar var.

    sonra ligin ikinci devresi basladiktan sonra bir cenabetlik bulasti bu takima, ki, iki sahane forveti, riedle ve özellikle takimin temel tasi olan chapuisat cok agir sekilde sakatlandi.

    ne yapti, büyük hoca ottmar hitzfeld? aldi genc takimdan henüz 17 yasinda olan ibrahim tanko ve 18 yasinda olan lars ricken'i, dortmund "babysturm", yani "bebek hücumu" adini verdigi bu iki delikanli'yi cekinmeden kullandi, ve asi tuttu.

    yillar sonra dortmund hücum hattindaki bu iki bebek ile sampiyonlugu kazandi. hatta sezonun son ve sampiyonlugun belirlenecegi macta, dortmund dogumlu, dortmund genc takimindan cikma, özdortmundlu ricken, sampiyonluk golünü atti.

    (meraklisi buradan buyursun: http://www.youtube.com/watch?v=fuTXfFLSZsA 40. saniyede sampiyonluk macinda bir 18 yasindaki genc nasil bir takimi sampiyon yapiyor.) ayni ricken iki sene sonra dortmund'u sampiyonlar ligi sampiyonu yapacak golü atacakti.

    kumasi saglam olduguna inandigi iki oyuncuyu sahaya sürdü hitzfeld zamaninda, ve dünyayi kazandi.

    temennimiz, büyük hoca oldugundan süphemiz olmayan frank rijkaard'in da kumasi saglam olduguna inandigimiz kardesimiz cem sultan'a bu saatten sonra bu sansi tanimasi, ve bize de hitzfeld'in dortmund'a hediye ettigi ricken'e benzer bir deger hediye etmesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın