resim
Salih Uçan
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 689
    iyidir, kötüdür; faydalı olur, olmaz bir yana ben başka bir konuya değinmek istiyorum.

    takımımızın orta sahası tek pivot, önünde iki iç oyuncu olarak diziliyor.

    salih'in yüksek performans sergilediği lig lideri alanyaspor ise çift pivot (siopis-salih) önlerinde forvet arkası rolünde bakasetas ile oynuyor.

    sadece salih özelinde değil diğer bütün yapılacak transferlerde buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. şu an iyi performans sergileyen salih, taylan'ın pozisyonunda tek pivot olarak da aynı verimi verir mi? ya da taylan ve emre kılınç'a 3. parça olup, sağ iç rolünü şu an oynadığı gibi oynayabilir mi? yoksa geçen sene seri-lemina örneğinde de gördüğümüz gibi iki oyuncu birlikte sahadayken biri sürekli diğerine göre verimsiz mi kalır?

    transfer edilen oyuncunun, dikkat çeken performansı yaptığı taktik dizilişlerine dikkat etmek lazım.

    çift forvet oynayan bir takımda 20 gol atmış bir adamı alırken, "ya bu adam baya atmış ama biz tek forvet oynuyoruz aynı performansı alabilir miyiz?" diye iki kere düşünmek lazım.

    terimball denen umut veren bir taktiğimiz var. bu taktiği geliştirmenin önemli şartlarından biri oyuncu transfer ederken taktiğe yatkınlıkları iyi incelenmeli. hepsinden öte, salih gibi bonservissiz transferler bir kenara bırakarak söylüyorum, tüketim zihniyetinden çıkıp eldeki ürünü geliştirmemiz lazım.

    şu an taylan gibi 6 numara, emre kılınç gibi sol iç almak istesek bize temizinden 10m€'ya patlar. ama noldu, oyuncu geliştirmede dünya markası olan hocamız bize bu oyuncuları biraz da mecburiyetten kazandırdı. bu oyuncular hem de yerli.

    bundan sonra hocamız da transfer politikamız da bu zihniyet ile devam etmeli diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın