• 40
    öncesinde takımımızda muslera, linnes, omar, marcao, saracchi, luyindama, donk, ozornwafor, etebo, belhanda, babel, feghouli, jesse, diagne, falcao olmak üzere 15 yabancı var. bu sayıyı 14'e çekmek durumundayız. bunu yaparken de kadromuza en az 1 tane 6 numara alternatifi eklememiz elzem. takımda kalacağı neredeyse kesin olan yabancı futbolcular şu şekilde;

    - muslera
    - linnes-omar-marcao-saracchi-luyindama-donk
    - belhanda-etebo
    - feghouli-babel
    - diagne

    toplam 12 oyuncu ediyor. kalan 2 yeri nasıl dolduracağımız çok önemli. bu konudaki planlarımızın şu şekilde olduğunu düşünüyorum;

    1- jesse'yi kiralık ya da satılık yollayıp kanat oyuncusu alma
    2- falcao'yu satıp yabancı forvet alma (+1 yabancı)
    3- 6 numarada alternatif olacak bir oyuncu alma

    planların hepsini uygulamamız durumunda 13 yabancımızın yeri garanti oluyor. o yüzden 1 ya da 3 numaralı planların en az bir tanesini yerli oyuncuyla işletmemiz gerekiyor. özellikle olası salih uçan transferinin de sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. mesela salih-onyekuru-dominant santrfor bizim için ideal bir senaryo olacaktır.

    alternatif senaryo ise onyekuru yerine yerli bir kanat oyuncusu düşünüp orta saha tercihini yabancıdan yana kullanmak. mesela seri-kenan karaman-dominant santrfor gibi. bu da bir ihtimal ama hoca onyekuru'yu mutlaka isteyecektir gibi geliyor.

    forvet transferi için yerli pek alternatifimiz olmadığı için oraya yabancı dedim ama hoca babel ve diagne'ye de güvenip ali akman'ı makul bir bonservis bedeliyle (bunu bursaspor da çok ister) transfer etmemizi isteyebilir. o zaman da seri-onyekuru-ali akman 3'lüsü ile yola devam ederiz ki bu bence gayet güzel olur (ali akman'ı da ikna ettiğimizi varsayıyorum).

    ama en önemli soru şu, yukarıda yazdığım 3 planı uygulayabilecek miyiz? çünkü falcao gitmek istemezse plan 2 iptal oluyor (babel ve diagne gitmek istemeyecektir). istersek jesse'yi her halükarda yollarız ve yerine bir şekilde (onyekuru veya scout kanat) transfer yaparız. o yüzden plan 1 işleyecektir. ama plan 1'in nasıl işleyeceğine bağlı olarak plan 3'teki tercihlerimiz kısıtlanabilir. kanat transferini yabancıdan yana kullanırsak (ki öyle gibi duruyor) orta saha için yerli oyuncu bakmamız gerekir. orada da seçenekler çok kısıtlı. ya salih uçan'ı almaya çalışacağız ki alanya niye versin, ya bir gurbetçi getireceğiz ki havuz orada da çok geniş değil, ya da mehmet özcan vb. bir oyuncu alıp fatih terim'in oyuncuyu hızlı bir şekilde rotasyona girecek seviyeye çıkarmasını bekleyeceğiz.

    ve bunları yaparken hem ffp, hem de limit bizi iyice zorluyor. falcao'nun olası ayrılığı bizi en azından limit konusunda rahatlatacaktır ama o zaman da yapmamız gereken transfer sayısı artıyor ve yönetimin transferdeki beceriksizliği malum.

    benim hayalim bu planların hepsini gerçekleştirip bir de etebo'yu değiştireceğimiz bir transfer dönemi yaşamak ama o hiç olacak bir şey değil.

    yine de 6 numara ve sol kanat kesinlikle gelmeli, gerekirse 2 mevkide de yabancı oyuncu tercihi kullanıp forvet almayalım ama 6 numara ve sol kanat transferlerini kesinlikle bitirmeliyiz. burada adem'i de anmadan geçmek istemiyorum, bizden ayrılmak istemese falcao'yu rahatça satıp açılan limitle de ffp çerçevesinde istediğimiz 6 numara ve sol kanat transferlerini yapardık. ah adem ah.

    belli ki yine uzun, yorucu ve sinir bozucu bir transfer dönemi geçireceğiz. hepimize sabır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın