resim
Uğur Uçar
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 799
    altyapıdan çıktğı ve a takımla şans bulmaya başladığı ilk sezonda* daha ışığı vermiş oyuncularımızdan birisiydi. hatta aynı jenerasyonun daha isim yapmış oyuncuları olan arda turan ve aydın yılmaz'dan daha önce a takımla şans bulmaya başlamış ve ismini duyurmuştur. aydın'ın galatasaray formasıyla tanışıklığı malum konya maçı, arda'nınki ise tanışıklık olmasa da ciddi süreler alması mlada boleslav maçıyla başlamıştır. bu iki tarihe gelene dek uğur galatasaray ile hatırı sayılır maçlara çıkmış, çok alakadar olmayan futbolseverlere bile ismini öğretmeyi başarmıştır.

    fakat kıymeti kendinden menkul konyaspor ve eski konya atatürk stadı zemininde yaşadığı parçalı diz sakatlığı sonrası futbol hayatı hiç de beklendiği gibi gitmemiş, uzun seneler galatasaray formasını hem de kaptan olarak taşıyıp şampiyonluklar yaşayacağı yerde çok farklı bir senaryoyla götürmek zorunda kalmıştır. bu çocuğun hayal kırıklığı ve hayatının ciddi bir bölümünde maruz kaldığı sağlık probleminin vebali tff'nin boynunadır.

    galatasaray'dan sonra hiç adam akıllı izlemeyip, ne yaptığı ile ilgilenmememe rağmen oyun tarzı epey aklımda yer edindi. bir türk beklerine nazaran epey düzgün bir sağ ayağı ve maçın ilerleyen dakikalarında bile olsa bindirmekten geri kalmayan, sürekli hücum düşünen bir yapısı vardı. alameti farikasıysa bazen çizgiye inip, bazen daha geriden isabetli ortalar açmak ve çok nadir de olsa kendisini savunan rakip sol beke sağ ayağıyla bacak arası çalımı atmaktı. bu sadi celil cengiz kılıklı arkadaşımız hakkında aklıma gelen ilk şeyler bunlar. bir de bülent korkmaz hayranlığından mütevellit "küçük kaptan" lakabıyla 3 numara sevdası olduğu. giydiği 33 numaranın esprisi de buradan geliyor zaten. necati'nin fırtına zamanlarında attığı absürt gollerde ortaları açan isim olup, 2006-2007 sezonunda epey başarılı geçen kiralık bir kayserispor dönemi de mevcuttur. kiralık sezonunu yabana atmamak gerekir, zira altyapıdan çıkan bir oyuncunun bir sezonluk kiradan dönüp kendini geliştirdikten sonra as takımla sürelerinin arttığına pek rastlayamadığımızdan ötürü pek kıymetli bir hadisedir.

    aynı şeyler elbette arda turan ve yaşı epey ilerlemiş olmasına rağmen ümit karan için de geçerli. zaten başka da kiralık gittiği takımda başarılı olup, ertesi sezon takımda daha iyi performans gösteren bir allah kulu hatırlamıyorum ben galatasaray'da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın