• 90
    dün gece yarısı 24 galibiyet ile elite 3 yaparak bu senenin ilk elite'ine erkenden ulaşmış oldum. daha fazlasında zaten gözümüz yok. 10 senedir fifa ultimate team oynayan biri olarak ilk kez bu kadar iyi oynadığımı hissediyorum. yaşım artık 20'lerde olmadığından galiba futbolumun en olgun çağını yaşıyorum :)

    7. haftası geride kalan oyunda gold1 - gold2 arası gidip gelirken, geçen hafta önce 88'de ardından da 118'de gol yiyerek 22 galibiyette kalmıştım. ancak bu haftanın sinyallerini geçen haftadan vermiş, adeta elite için umut saçmıştım.

    nitekim beklediğim ve hayalini kurduğum elite'i bu hafta daha rahat bir şekilde son maça bırakmadan 24 galibiyet ile aldım.

    peki, bunu yaparken benim yaptıklarım neydi ve de önerebileceğim nacizane bir kaç konu ne olur?

    1. bağlantı kalitesi ve oyun saatleri

    bağlantı kalitenizi şu adresten ölçebilirsiniz: https://help.ea.com/...tion-quality-report/

    özellikle ping'inizin 70 80'den aşağı olabilmesi çok önemli, ben ancak 58'ler falan görüyorum. eternet ile bağlanıyorum ki bu da olmazsa olmaz. bir de muhakkak server'ların daha az yoğun olduğu saatlerde oynamaya özen gösteriyorum.

    cuma, cumartesi ve pazar günlerinin ikisinde 00:00 - 04:00 arasında maçlarımı bitiriyorum. eğer ki iyi gidiyorsanız, mutlaka son 5 10 maçınızı pazar'a bırakmanızı öneririm çünkü rakipler kısmen cuma/cumartesi akşamlarına nazaran bir nebze daha kolay olabiliyorlar. o saatlerde ayakta kalamam uyurum ben diyorsanız da sabah 07:00 - 10:00 aralıgını öneriyorum.

    2. kadro yapısı ve takım dizilişi

    custom tactic uzun uzun paylaşmayacağım, temel bir kaç görüşümü söyleyeceğim. bu oyunun olmazsa olmazlardından biri yine iyi savunma ve de sabırlı hücum. iyi savunma yapabilmek için özellikle merkez iki orta sahanızın en az birinin canavar olması gerekiyor, ben çok şükür bunu kante ile çözüyorum hem hızlı hem de deli top kapıyor - yanında her ne kadar yetersiz bulsam da pogba ile oynuyorum. ikisinin de hucumlarda geride kalması önemli, keza bekler de hucum sırasında geri kalmalalılar. custom tactic isteyenlere kendi taktiklerimi verebilirim ama youtuber'ların hepsi zaten kendi taktiklerini paylaşıyorlar.

    bununla birlikte 2 kanattaki oyuncunun da hızlı olması şart, keza forvetlerin de öyle. ben şanslıydım çünkü geçtiğimiz haftalarda olağanüstü bir paket çekip cristiano ronaldo çıkarttım ve oradan gelen parayla takım kurdum. üstüne her hafta gelen ödüllerden aldığım coins'ler ile takımı geliştire geliştire bu hafta en kusursuz haline kavuşturdum.

    geçen haftalardaki paket: https://www.instagram.com/p/CG8PiwkAXx5/

    mevcut takım: https://www.instagram.com/p/cig4quzaf-5/

    genelde maç içinde sık sık değiştirerek 4 4 2 ile 4 2 3 1 arasında skora göre dönüyorum, dediğim gibi ne olursa olsun merkezde 2 orta saha tutmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

    3. savunma ve hücum

    savunma yıllardır aynı, hangi taraftan hücum ediliyorsa oradaki beki ya da merkezdeki orta sahanın oraya yakın olan oyuncusunu seçip koşturuyoruz, stoperleri topu kapacağımızdan emin olmadıkça ya da pas aralarını keseceğimiz açıda olmadıkça seçmemeye özen gösteriyoruz. birazdan hücumda anlatacağım method ile goller genelde atıldığından sabırla pas arasını bekliyoruz ya da eminsek rakibin üstüne çullanıyoruz.

    hücum fifa20'nin neredeyse aynısı, ceza sahasının çevresinde oyuncumuzu boşa çıkarana kadar merkez orta sahalar ve kanatlar ile bol bol bas yapıp, forvet oyuncusu bir şekilde boş olduğu anda topu onla buluşturuyoruz. skill'ler bu sene oyun tabiri ile "overpowered" - "fazla etkili" olduğundan pası alır almaz şut/pas fake'i ya da direkt stepover yaparak rakibin üstüne gidebilirsiniz. skill'leri arena'da çalışa çalışa geliştirmeli veya bol bol video izleyerek nerede ne kullanılıyoru analiz etmelisiniz.

    bana elite getiren son 2 maçta attığım 2 golü burada paylaşıyorum: https://www.instagram.com/p/cinarxcgvi0/

    eğer ki sizler de aşırı hırslı ve galibiyet odaklıysanız umarım yukarıda sizin için faydalı olabilecek bazı bilgiler bulabilirsiniz. zaten değilseniz boşverin, bakın keyfinize.

    tüm fifacı eski dostlara selam olsun!*
App Store'dan indirin Google Play'den alın