• 10
    ali şansalan'ın erzurumspor'un 2.golündeki verdiği karar resmen beynimi yaktı.

    şimdi size yeni kuraldan bahsedeyim, yanlışlığın boyutu iyice oturacak kafanızda. kararı ofsayt tartışmalarından tamamen bağımsız yorumluyorum.

    yeni kural şöyle;

    a takımı bir atak geliştiriyor, rakip savunmadan biri sarı kartlık bir hareket yapıyor, hakem avantaja bırakıyor ama oyun durunca sarı kartı gösterecek, fakat pozisyon golle sonuçlanıyor. hakem dönüp sarı kart gösteremiyor.

    a takımı yine atak geliştiriyor, bu sefer rakip savunma kırmızı kartlık bir tekme atıyor diyelim ama pozisyon tehlikeli, hakem avantaja bırakıyor, pozisyon golle sonuçlanıyor. hakem dönüp kırmızı gösterebiliyor.

    ikinci sarıdan kırmızıya dönmesi hakemi ilgilendirmez. yani ben 2.sarı kartı göstereceğim buna haliyle kırmızı olacak, o yüzden sarı kartı çıkarmalıyım diyemez. eğer naldo'ya direk kırmızı çıkarsaydı bu pozisyonda, yine haksız olacaktı zira cezanın sebebi oluşmamış olacaktı. bir savunmacı gole giden topu elle keserse "golü engelleme" amacıyla çıkarılır kırmızı kart. sen adama hem golü engelledin diye kırmızı kart çıkarıp üstüne de golü veremezsin.

    velhasıl neresinden tutsan elinde kalan bir pozisyon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın