• 64
    çaykur rizespor'un bu sezon* ilk 9 hafta sonuçları:

    ç. rizespor 1 - 2 fenerbahçe
    kasımpaşa 2 - 0 ç. rizespor
    ç. rizespor 1 - 1 alanyaspor
    erzurumspor 0 - 0 ç.rizespor
    ç. rizespor 5 - 3 ankaragücü
    sivasspor 0 - 2 ç. rizespor
    ç. rizespor 1 - 0 kayserispor
    bay
    hatayspor 2 - 2 ç. rizespor

    ligde son 6 maçı kaybetmediklerini bu süreçte 3 beraberlik 3 galibiyet aldıklarını görüyoruz.
    teknik direktör tomas, erzurumspor maçı ile beraber son 5 maçtır geride melnjak - meriah - emir dilaver - moroziuk dörtlüsünü kullandı. bu defans hattının bir anadolu takımına göre oldukça sert olduğunu söyleyebiliriz. bu, rize açısından bir avantaj ama bu özellik oyun berabere ya da rize öndeyse ön plana çıkıyor aksi halde hataya çok müsait, ağır ve pozisyon almada sıkıntılı bir defans hattı. bu konuda emre akbaba ve emre kılınç oldukça önemli bizim adımıza. defansın hatalarını bu iki futbolcumuz hızı, zekası veya etkili şutlarıyla cezalandırabilir.

    orta saha beşlisi ise genellikle abdullah durak - godfred donsah - fabricio baiano
    önlerinde/kanatlarda ise boldrin ve samudio(onur bulut) şeklinde. orta saha oldukça defansif tarzda ve atletik futbolculardan kurulu. defansa bu maç da epey bir gömüleceklerdir zaten takım olarak. fabricio baiano ve donsah rize takımının dinamizmini sağlayan futbolcular. boldrin'in ise bu takımın oyun içi lideri olduğunu, etkili şutları ve duran topları tehlikeli olabileceğini söyleyebiliriz. tomas'ın samudio yerine defansif katkısından dolayı onur bulut ile maça çıkacağını samudio'yu ikinici yarı kullanacağını düşünüyorum. samudio'nun da hızlı çıkışları, arkasında melnjak ile beraber, linnes'i zor durumda bırakabilir. çok koşan, pres gücü yüksek, kalabalık bir merkez karşımızda olacak. taylan'ın sarı kart görüp sonraki maç cezalı duruma düşmesi çok olası. ileride ise remy, tecrübesi ve gücü ile defansımıza hata yaptırmaya müsait futbolcu. burada marcao dikkatli olmalı zira kartlık faul yapabilir. kalecimiz de uzaktan şutlar karşısında uyanık olmalı.

    bu maçta ileride oynayacak olan diagne'nin rize defansından adeta dayak yiyeceğini(zaten ayakta duramıyor) ama bu pozisyonlardan birinde o meşhur penaltılarından birini alacağını düşünüyorum. aksi halde golsüz geçilen sürede defansı aşmak zor olacak. bunu birçok kez yaşadık. o yüzden ya diagne bize penaltı aldıracak ya da bir duran top pozisyonunda dünya duracak biz gol atacağız. bu dediğim ilk yarı olur da öne geçersek emre kılınç ve emre akbaba maçın devamına damga vurabilir. ilk kısımda bahsettiğim durumdan ötürü. ama gönül ister ki hiç bunlara gerek kalmadan akan oyunda gol bulup çözelim rize'yi.(pek inandırıcı gelmese de)

    özetlersek: bu kadar eksikle kazanırsak gerçekten çok önemli bir iş başarmış olacağız. bu statta fener'in de kazanmış olduğunu düşünürsek hangi takımla ne zaman maç yapacağının da önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. kayseri maçında kaçan 2 puana umarım daha fazla üzülmeyiz. ayrıca bu maç hakem de önemli: rize'nin faullerine göz yummamalı ve kartlık faullere ilk yarıda da olsa kartını göstermeli.(bizim hakemler ilk yarı kart kullanmayı pek sevmez.)

    cezasız, sakatlıksız, tertemiz bir galibiyet almamız temennisiyle...

    bir de biz kadro kuralım:

    https://i.galatasaray11.com/ovjzrdwn.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın